Foto: Publicitātes attēli
Spēkavīrs Didzis Zariņš aizvadītajā nedēļas nogalē guva pārliecinošu uzvaru šī gada "Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta" superkausa izcīņā. Viņš kopvērtējumā par desmit punktiem apsteidza savu tuvāko sekotāju Oskaru Martužanu, bet par desmit ar pus punktiem trešās vietas ieguvēju Aivaru Šmauksteli, informēja organizatori.

Savā starpā par šī gada "Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta" superkausu cīnījās desmit labākie pašmāju atlēti - Didzis Zariņš, Artis Plivda, Oskars Martužans, Jānis Šleckus, Edgars Andersons, Aivars Šmaukstelis, Ivars Grahoļskis, Magnuss Vucāns, Jānis Ilgavižs un Otomārs Skreija.

Pirmā sacensību diena sākās ar 17 tonnas smagas "Miandum" automašīnas vilkšanu aizjūgā, kur pārliecinoši ar laiku 18,13 sekundes triumfēja spēkavīrs Didzis Zariņš. Diemžēl jau pēc pirmā vingrinājuma no turpmākās cīņas izstājās Artis Plivda, kurš guva muskuļu sastiepumu. Viņš bija viens no pretendentiem uz vietu pirmajā trijniekā. Pēc tam jau deviņu atlētu sastāvā sacensības turpinājās ar "Keraterm" ķerras stumšanu (850 kg). Pirmo vietu šajā disciplīnā izcīnīja Edgars Andersons, 20m garo distanci pieveicot 9,97 sekundēs, bet Martužanam konkurentus pārspēt izdevās "Miķeļa alus" mucu mešanā. Viņš vienīgais pārmeta visas sešas mucas (18; 20; 22; 24; 26; 28 kg) pāri 4m augstai latiņai (21,34 sek). "Bosch" nēšos (360 kg) uzvarēja Edgars Andersons, 20m garo distanci nogāja 18,10 sekundēs. Noslēdzošajā vingrinājumā, "Autotehnica" stafetē, kurā spēkavīriem bija jānes riepa (130 kg), 100 kilogramus smagas mucas un grods (354 kg), labākais bija Aivars Šmukstelis, viņš uzdevumu izpildīja 61,22 sekundē.

Stabilu līderpozīciju pēc pirmās sacensību dienas tabulā ar 46 punktiem ieņēma spēkavīrs Didzis Zariņš no Mārcienas pagasta Madonas novadā, aiz sevis otrajā pozīcijā atstājot Edgaru Andersonu (40 punkti) no Kuldīgas, bet trešajā - Oskaru Martužanu (39 punkti) no Ugāles.

Svētdien sacensībās valdīja nedaudz kaujinieciskāks noskaņojums. Didzim Zariņam atlika tikai labi izpildīt visas disciplīnas un nosargāt pirmo vietu, bet to, kurš kāps uz goda pjedestāla otrā un trešā pakāpiena, nezināja neviens. Trīs sportisti, proti, Edgars Andersons, Oskars Martužans un Aivars Šmaukstelis, pirmajā dienā uzrādīja ļoti līdzīgus rezultātus un kopvērtējuma tabulā viņus šķīra tikai nieka viens punkts.

Cīņa par uzvarētāja kausu otrajā dienā sākās ar "Škoda" mašīnas vilkšanu no zemes. Trīs sportisti, Didzis Zariņš, Oskars Martužans un Edgars Andersons, šeit uzrādīja vienādu rezultātu, uz rokām 350 kg paceļot deviņas reizes. "Piena spēka" krucifiksā, izstieptās rokās 30kg noturot 34,03 sekundes, triumfēja Aivars Šmukstelis. "Autotehnica" plecu kombinācijā (jāceļ divu smagumu baļķi, 135 kg smaga apolona ass un hanteles 65kg un 85kg) ar laiku 56,72 sekundes uzvarēja līderis Didzis Zariņš. Nākamajā disciplīnā, "Buderus" pulkstenī, labākais bija Aivars Šmaukstelis, "pagriežot" to 930 grādus. Savukārt noslēdzošajā vingrinājumā "Melna Coffee" atlanta akmeņu celšanā, paceļot 45 sekundēs visus sešus akmeņus svarā no 100 - 200 kilogramiem, atkal uzvarēja Šmaukstelis.

"Autotehnica Latvijas Spēkavīru čempionāta" superkausa izcīņā kopvērtējumā uzvaru nosargāja un pirmo vietu ar 88 punktiem izcīnīja Didzis Zariņš. Viņam šī ir otrā reize čempiona godā, jo arī 2013.gadā viņš mājās uz Madonas novada Mārcienas pagastu veda uzvarētāja kausu. Diemžēl otro gadu pēc kārtas nosargāt līderpozīcijas neizdevās pērnās sezonas uzvarētājam Oskaram Martužanam no Ugāles, viņam šoreiz godpilnā otrā vieta. Savukārt trešajā pozīcijā, neskatoties uz dažām pieļautajām kļūdām, ierindojās Aivars Šmausktelis no Kocēnu novada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!