Foto: AFP/Scanpix
Bažas par 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu airēšanas un burāšanas sacensību vietas ekoloģiju nemazinās - pārbaudes sacensību laikā tur saslimis Dienvidkorejas sērfingists.

Dienvidkorejas sērfingists Vonvū Čo pēc sacensībām, kas notika Gvanabaras līcī, tika nogādāts slimnīcā ar dehidrāciju, vemšanu, galvassāpēm un drudzi. Par sliktu pašsajūtu sūdzējušies arī citi sportisti, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Dienvidkorejas vindsērfinga izlases treneris Deniks Oks izteicis varbūtību, ka Čo slimības iemesls ir netīrais lagūnas ūdens, kas esot "smirdīgs". 2016. gada Riodežaneiro olimpisko spēļu rīkotāji šo versiju noraida, norādot, ka neesot "tiešu pierādījumu, ka saslimšanu izraisījis kontakts ar ūdeni".

"No 326 sportistiem un 68 oficiālajām personām, kas atradās ūdenī, Starptautiskās Burāšanas federācijas (ISAF) mediķi pirmajās sacensību dienās fiksējuši tikai divus saslimšanas gadījumus," teikts organizatoru izplatītajā paziņojumā. "ISAF apstiprinājuši, ka šis skaits ir nozīmīgi zemāks nekā citās līdzīgās regatēs."

"Normāli, ja pāris no 326 sportistiem saslimst pēc ceļojuma un sacensībām jaunā vidē," norāda organizatori.

Taču Meksikas izlases treneris Augustīns Beločio sportistiem esot ieteicis neturēt vaļā muti, ja sanāk iekrist ūdenī, lai to nesanāktu norīt.

Riodežaneiro pilsētas pārstāvji sākotnēji solīja, ka līdz olimpiskajām spēlēm no smagi piesārņotās Gvanabaras lagūnas tiks aizvākti vismaz 80% atkritumu, taču tagad atzinuši, ka tas nav iespējams.

Kā ziņojām, 15 ASV airēšanas izlases dalībnieki saslima pēc testa sacensībām Rodrigo de Freitaš lagūnā, kas ir tikpat piesārņota, lai gan arī šajā gadījumā rīkotāji atteicās atzīt, ka saslimšana būtu saistāma ar ūdens kvalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!