Foto: EPA/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien iekļuva Francijā notiekošā Senmalo ITF 50 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Sevastova astotdaļfinālā ar 6-2, 3-6, 6-2 pārspēja mājinieci Mirtiju Žoržu, kuru tieši pirms nedēļas uzveica Biaricas ITF 100 000 sērijas turnīra pirmajā kārtā. Žorža pasaules rangā atrodama 242.vietā.

Vienspēļu pirmās kārtas mačā pašlaik WTA ranga 136.vietā esošā Sevastova ar 6-4, 6-3 apspēlēja mājinieci Žadu Sivrēnu, kura pasaules rangā atrodas 758.pozīcijā un dalībai turnīrā bija saņēmusi speciālo ielūgumu jeb "wild card".

Ceturtdaļfinālā Latvijas sportiste tiksies ar kvalifikāciju pārvarējušo krievieti Nataļju Vikļancevu vai arī ar sacensību trešo numuru Lurdesu Domingesu Lino no Spānijas.

Astotdaļfināla pārvarēšana Sevastovai ļāvusi nopelnīt 18 WTA ranga punktus.

Tāpat Sevastova pārī ar slovākieti Kristīnu Kučovu piedalīsies arī dubultspēļu sacensībās, ceturtdaļfinālā spēkojoties ar argentīnieti Tatjanu Bvu un Georhinu Garsiju-Peresu no Spānijas, kuras izliktas ar ceturto numuru.

Kā zināms, pirms nedēļās Sevastova aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam arī Francijā notikušajā Biaricas ITF 100 000 sērijas turnīra vienspēļu sacensībās.

Tikmēr māsas Diāna un Denīza Marcinkēvičas trešdien Melnkalnē notiekošā Podgoricas ITF 25 000 sērijas dubultspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-1, 2-6, 11:9 pārspēja ar ceturto numuru izliktās sportistes - itālieti Džūliju Gato-Montikoni un Kvirinu Lemonu no Nīderlandes.

Kā zināms, pirmā kārta māsām bija brīva, bet pusfinālā Latvijas tenisistes tiksies ar sacensību galvenajām favorītēm Linu Gjorčesku no Maķedonijas un turcieti Melisu Sezeru vai serbieti Bojanu Marinkoviču un brazīlieti Lauru Pigossi.

Par pusfināla sasniegšanu māsas nopelnījušas 11 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Kā zināms, abas Latvijas tenisistes piedalījās arī vienspēļu sacensībās, taču pie uzvarām tikt neizdevās nevienai no māsām. Diāna Marcinkēviča pirmdien nespēja pārvarēt pamatsacensību pirmo kārtu, bet Denīza piedzīvoja zaudējumu kvalifikācijas izšķirošajā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!