Foto: AP/Scanpix
Latvijas vingrotāji Vitālijs Kardašovs un Dmitrijs Trefilovs kļuvuši par šīs sezonas Pasaules kausa ieguvējiem attiecīgi atbalsta lēciena sacensībās un vingrojumos uz zirga.

Kardašovs šī gada pirmajā pusē izcīnīja trīs trešās vietas Pasaules izaicinājuma kausa posmos Katarā, Slovēnijā un Portugālē. Tāpat viņš sacensībās Vācijā un Brazīlijā bija guvis septītās vietas.

Tikmēr Trefilovs vingrojumos uz zirga guva otro vietu Portugāles posmā, bija trešais Bulgārijā, bet Katarā un Brazīlijā ierindojās attiecīgi ceturtajā un piektajā pozīcijā.

Šajā sezonā tika aizvadīti septiņi Pasaules izaicinājuma kausa posmi, pēdējam no tiem šomēnes risinoties Horvātijas pilsētā Osijekā, kurā Kardašovs un Trefilovs nepiedalījās. Skaitot labākos četrus rezultātus, pēc pēdējā posma kļuvis zināms, ka atbalsta lēcienu sacensību kopvērtējumā ar 72 punktiem pārliecinoši triumfējis tieši Kardašovs, bet Trefilovs guvis 79 punktus vingrojumos uz zirga, kas arī devis labāko rezultātu.

Tiesa, reti kurš sportists šosezon piedalījās kaut četros posmos.

Tikmēr dāmu konkurencē Valērija Grišāne kopvērtējumā guvusi sesto vietu brīvajās kustībās, bet astoto vietu - atbalsta lēcienā.

Vingrošanas sezonā šosezon risinājās divi Pasaules kausa un septiņi Pasaules izaicinājuma kausa posmi. Oktobra beigās Glāzgovā sāksies pasaules čempionāts, kurā pasaules labākie vingrotāji dalīs pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!