Foto: LETA
Latvijas čempione vīriešu florbolā Cēsu "Lekrings" trešdien izcīnīja uzvaru arī otrajā savā laukumā notiekošā otrā spēcīgākā florbola klubu turnīra "EuroFloorball" spēlē.

"Lekrings" ar 6:4 (4:2, 0:1, 2:1) pārspēja Krievijas klubu Ņižņijnovgorodas "Nižegorodec".

Pirmo sešu minūšu laikā Cēsu komanda pamanījās izvirzīties vadībā ar 3:0, divus no šiem vārtiem gūstot Andrim Rajeckim. Pēcāk cīņa izlīdzinājās, taču "Nižegorodec" tā arī neizdevās pietuvoties tikt tuvu, lai apdraudētu "Lekrings" uzvaru.

Latvijas komandas sastāvā trīs vārti un viena piespēle Rajeckim.

Līdz ar to "Lekrings" pēc šī panākuma ir nodrošinājuši uzvaru A apakšgrupā.

Kā zināms, pirmajā dienā "Lekrings" ar 12:3 uzveica "Paris" komandu no Francijas.

Tikmēr Kocēnu "Rubenes" komanda otrdien ar 4:5 piekāpās Norvēģijas komandai "Greaker", bet nākamais mačs tai plānots ceturtdien, kad tiks samēroti spēki ar Igaunijas vienību TTU.

Jau vēstīts, ka pirms tam Latvijas otrais spēcīgākais dāmu florbola klubs "Ķekava" trešdien piedzīvoja ļoti smagu zaudējumu "EuroFloorball" otrajā spēlē.

"Ķekavas" florbolistes ar rezultātu 0:12 (0:2, 0:6, 0:4) kapitulēja spēlē ar Krievijas komandu "Nauka".

Uzvarētājām četrus vārtus guva Marija Okulova, bet ar "hat-trick" izcēlās Viktorija Truškevica. Īpaši neveiksmīgi "Ķekava" nospēlēja otrās trešdaļas otrajā pusē, kad sešu ar pusi minūšu laikā ielaida četrus vārtus.

Kā ziņots, pirmajā apakšgrupas spēlē otrdien "Ķekava" ar 5:4 pēcspēles metienu sērijā pieveica Vācijas vienību "Grimma".

Līdz ar to, ja ceturtdien apakšgrupas noslēgumā nenotiks pārsteigums un "Nauka" pieveiks "Grimma" florbolistes, ķekavietes sasniegs piektdien gaidāmo pusfinālu.

Kā ziņots, Latvijas čempione Kocēnu "Rubene" savā pirmajā mačā otrdien ar 4:3 pārspēja Polijas klubu Novi Targas "Podhale". Savukārt trešdien "Podhale" ar 13:2 (3:2, 6:0, 4:0) pārspēja spāņu vienību Madrides "El Valle".

Apakšgrupas pēdējā mačā "Rubene" ceturtdien spēkosies ar "El Valle". Paredzams, ka piektdien gaidāmajā pusfinālā savā starpā, visticamāk, sacentīsies tieši abas Latvijas vienības.

Turnīrs norisināsies līdz sestdienai. Pēc divu apļu sacensībām divas labākās komandas iekļūs pusfinālā, bet turnīra uzvarētāji kvalificēsies nākamās sezonas Eiropas Čempionu kausa sacensībām.

Kā zināms, pēdējos dažus gadus spēcīgākās Eiropas komandas sacenšas Eiropas Čempionu kausā, bet pārējās vienības - "EuroFloorball" turnīrā.

Trīs pirmos gadus, kopš Eiropas kausi florbolā tiek izcīnīti pēc jaunās sistēmas, "EuroFloorball" turnīri Latvijas klubiem bija ļoti veiksmīgi. Tā 2011.gadā Polijā sieviešu komandu konkurencē kausu izcīnīja RSU/"Runway", bet vīriešu turnīrā - RTU/"Inspecta". 2012.gadā Slovākijā sieviešu komandu turnīrā "Rubene" zaudēja pusfinālā, toties vīriešu komandu turnīrā atkal triumfēja latvieši - "Lielvārdes" florbolisti. Vēl 2013.gadā vīriešiem par labāko kļuva Latvijas komanda Cēsu "Lekrings", bet dāmām "Rubene" izcīnīja piekto vietu, savukārt pērn neviena Latvijas vienība "EuroFloorball" nepiedalījās.

Eiropas Čempionu kausā vīriešu un sieviešu konkurencē spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" turnīrā.

Tikmēr "EuroFloorball" turnīrā sacenšas Eiropas florbola "mazo" valstu spēcīgākās komandas.

Kā zināms, 2016.gada beigās Rīgā risināsies pasaules čempionāts vīriešu valstsvienībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!