Foto: RIA Novosti/Scanpix
Olimpiskais vicečempions un trīskārtējais pasaules čempions boksā Rojs Džonss juniors Krievijas pilsonības piešķiršanu atzīmējis ar degvīna glāzīt un noliedza, ka pilsonības maiņa būtu kāds "sabiedrisko attiecību" triks, vēsta vietējie mediji.

"Kā sportists es nevaru atļauties iedzert, tikai vienu reizi ar draugu pamēģināju vodku par godu Krievijas pilsonības iegūšanai," intervijā izdevumam "Sport Ekspress" savas attiecības ar krievu "nacionālo dzērienu" skaidro bokseris, kuram 27. oktobrī tika piešķirta Krievijas Federācijas pilsoņa pase.

Rojam Džonsam ir arī ASV pilsonība, no kuras viņš negrasās atteikties. "Es dzīvošu divās valstīs - sešus mēnešus ASV, sešus Krievijā," viņš norāda. "Es nedezertēju, bet gribu kļūt par apvienojošu figūru. Jā, kādam Amerikā nepatīk mans lēmums, bet drīz viņi sapratīs, ka tas ir mēģinājums vedot tiltu starp divām nācijām. Iespējams, ka mans piemērs liks cilvēkiem aizdomāties, ka te viss nav tik slikti, kā daži raksta. Tas ir mans mērķis - palīdzēt atvērt cilvēkiem acis, lai viņi ierauga to, ko redzu es."

Džonss izteicis pārsteigumu, ka šim viņa solim pievērsta tāda mediju uzmanība, un noliedz, ka būtu to darījis kaut kādu "mārketinga" apsvērumu dēļ. "Man ir nācies dzirdēt, ka es to daru "pīāra" dēļ. Nekā tamlīdzīga! Pat nevarēju iedomāties, ka mans solis izsauks tādu ažiotāžu," saka bokseris. "Man te ir cienītāji, taču mediju interese mani šokēja."

"Pase ir tikai dokuments. Svarīgāk ir tas, ka es tagad patiešām varu uzskatīt Krieviju par savām mājām," norāda jaunizceptais Krievijas pilsonis. "Tikko apsēdos lidmašīnas krēslā, sapratu, ka lidoju uz mājām. Pēc pases saņemšanas iebraucu Sarkanajā laukumā, un sajutu, ka vairs neesmu tūrists, esmu vietējais."

Bokseris norāda, ka Krievijas pilsonību ieguvis arī biznesa interešu vadīts. "Es bieži ierodos Krievijā darba darīšanās," viņš saka. "Piemēram, palīdzēju Fjodoram Čudinovam sagatavoties pēdējai cīņai. Tagad man vairs nebūs nepieciešama vīza, un es varēšu vienkārši atbraukt uz mājām. Visi ir ieguvēji - gan es, gan Fjodors. Turklāt politiskās situācijas dēļ man pastāvēja risks vispār saņemt atteikumu iebraukšanai Krievijā. Tagad tādu problēmu vairs nav."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!