Foto: AP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien pavēstīja, ka "jādara viss", lai valstī izskaustu dopingu.

"Mums Krievijā jādara viss, lai sevi atbrīvotu no šīs problēmas," sacīja Putins. "Mums jāveic sava iekšējā izmeklēšana," piebilda Krievijas prezidents, kurš arī norādīja, ka atbildīgajām amatpersonām ir jābūt pilnībā atklātām un profesionāli jāsadarbojas ar starptautiskajām antidopinga iestādēm.

"Ja kādu pieķer dopinga lietošanā, atbildībai jābūt individuālai. Sportistiem, kuri nekad nav pieskārušies dopingam, nevajadzētu ciest no citu pārkāpumiem," uzsvēra Putins.

Jau ziņots, ka Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) izveidotā izmeklēšanas komisija, kura 11 mēnešus pārbaudīja dažādus dopinga pārkāpumus Krievijas vieglatlētikā, pirmdien rekomendēja Starptautiskajai Vieglatlētikas federācijai (IAAF) uz laiku apturēt Krievijas sportistu dalību sacensībās.

Izmeklēšanas gala ziņojums, kurš ir uz vairāk kā 300 lapām, rekomendē IAAF apturēt Krievijas vieglatlētikas federācijas darbību organizācijā, kā arī apturēt šīs valsts sportistu līdzdalību jebkāda līmeņa sacensībās uz laiku vai ilgtermiņā.

WADA otrdien apturēja Maskavas antidopinga aģentūras darbību, kuras vadība un darbinieki tiek turēti aizdomās par krāpšanos un dopinga lietošanā pieķertu sportistu saudzēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!