Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc incidenta šīs nedēļas sākumā, kad Turcija notrieca Krievijas iznīcinatājlidmašīnu, saspīlējot abu valstu attiecības, arvien vairāk dažādu Krievijas sporta klubu paziņo par ziemas treniņnometņu atcelšanu Turcijā, kā arī aicina būt uzmanīgiem, dodoties uz Turciju uz sacensībām.

Krievijas Sporta ministrija oficiāli vērsusies pie dažādu sporta veidu nacionālo federāciju vadības ar aicinājumu pārskatīt plānus par treniņnometņu aizvadīšanu Turcijas teritorijā un mainīt tos. Uzreiz pēc incidenta vairāki Krievijas futbola klubu paziņoja, ka tradicionālo gatavošanos sezonai Turcijā atceļ, bet jaunākā informācija vietējos medijos liecina, ka ar futbolistiem solidarizējušies arī daiļslidotāji.

"2016. gada jūlijā manai grupai bija ieplānota nometne Erzrumā, kas ir lieliska treniņu vieta kalnos, taču mēs ņemsim vērā Krievijas Sporta ministrijas ieteikumus un to atcelsim," saka pazīstamais krievu daiļslidošanas treneris Alesejs Mišins.

Gatavību uzņemt Krievijas futbola klubus uz ziemas treniņnometnēm jau paudusi Krimas Futbola savienība (KFS) un Krievijas kūrortpilsēta Soči.

"Parādījusies informācija, ka ziemas periodā būs aizliegts vai nebūt ieteicams lidot uz Turciju, tāpēc mēs gaidām sportistu pieplūdumu Krimā, par ko priecāsimies," intervijā aģentūrai "R-Sport" izteicies KFS prezidents Jurijs Vetjuha. "Taču mums ir problēmas ar elektrības piegādēm, as arī nav mazsvarīgi."

Savukārt Krievijas Volejbola federācija iesniegusi Eiropas Volejbola savienībā lūgumu pārcelt Čempionu līgas spēles no Turcijas uz neitrālu laukumu vai aizvadīt tās vēlāk. Turcijā bija jānotiek trim spēlēm, 1., 2. un 16. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!