Foto: Reuters/Scanpix
Divkārtējā pasaules čempiona, pasaules rekordista un olimpiskā vicečempiona Andreja Ribakova analīzēs atklāts meldonijs, tādējādi baltkrievu smagatlēts papildinājis šā preparāta "upuru" sarakstu, kas jau pārsniedzis 130 sportistu.

Par Ribakova pozitīvajām analīzēm paziņojusi Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF), kas viņam uz laiku aizliegusi piedalīties IWF sacensībās.

Olimpisko sudraba medaļu baltkrievu sportists izcīnīja 2004. un 2008. gada olimpiskajās spēlēs, turklāt Pekinas olimpiādē laboja pasaules rekordu svara kategorijā līdz 84 kilogramiem. 2006. gadā viņš uzvarēja gan Eiropas, gan pasaules čempionātā. Otro pasaules čempiona titulu viņš izcīnīja pēc gada.

Kā zināms, meldonijs aizliegto preparātu sarakstā iekļauts ar šā gada 1. janvāri. Kopš tā laika preparāts atklāts vairāk kā 130 sportistu analīzēs, ieskaitot pasaules klases atlētus kā tenisisti Marija Šarapova, pasaules rekordists ātrslidošanā Pāvels Kuližnikovs un pasaules čempione vieglatlētikā Abeba Aregavi. Vairāk kā 30 no pieķertajiem meldonijā ir Krievijas sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!