Foto: Publicitātes foto
22. aprīļa vakarā netālu no Baldones norisinājās Latvijas čempionāts nakts orientēšanās, kas šogad pirmo reizi notika ar kopējo startu. Par uzvarētājiem elites grupās kļuva Mārtiņš Sirmais ("IK Auseklis") un Aija Skrastiņa ("SK Briksnis"), portālu "Delfi" informēja Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) pārstāvis Jānis Tamužs.

Pirmo šīs sezonas Latvijas čempionātu (LČ) orientēšanās sportā rīkoja orientēšanās klubs "Ozons" un sporta klubs "Briksnis" sadarbībā ar Latvijas Orientēšanās federāciju.

Pieņemtais lēmums pirmo reizi šīs sacensības rīkot ar kopējo startu visām grupām atmaksājās – bija gan iespaidīgs skats startā, gan spriedze mežā, gan pāris nervus kutinoši dueļi finišā, norāda pasākuma rīkotāji.

Bez nervu kutināšanas iztika vīriešu elites uzvarētājs Mārtiņš Sirmais, kurš saglabāja savu titulu distanci veicot lepnā vientulībā un bez īpašām kļūmēm, uzsver LOF.

Tieši orientēšanās precizitāte bija tā, kas Latvijas visu laiku labākajam nakts orientieristam atnesa pārliecinošu uzvaru ar teju piecu minūšu atrāvienu.

Otrajā vietā ierindojās un savu pirmo individuālo LČ medaļu izcīnīja Marģers Kietis ("Ozons"), kurš par šādu notikumu pavērsienu bija stipri pārsteigts un vēl ilgi pēc finiša prātoja, vai nav izlaidis kādu distances daļu, un ko gan mežā dara konkurenti, portālu "Delfi" informēja LOF pārstāvis. Lielas kļūdas neliedza medaļu izcīnīt, iespējams, ātrākajam sacensību dalībniekiem Jānim Kūmam ("OK Alūksne-Ape"), kuram bronzas godalga.

Sieviešu elitē izšķirošie notikumi cīņā par godalgām bija gluži pretēji – Aiju Skrastiņu un Iritu Puķīti ("OK Kāpa") izkliede distances otrajā pusē nešķīra un uzvarētāju noteica tas, kurai straujāks solis pēdējos distances etapos, norāda Tamužs. Galu galā Skrastiņa guva virsroku, atstājot Puķīti piecas sekundes aiz sevis. Trešajā vietā ierindojās Dace Buža ("CPSS/Meridiāns/Pārgauja").

Līdz ar sieviešu elites spēcīgākajām dāmām distanci veica arī kupli pārstāvētās V40 grupas līderi, starp kuriem finišā ātrākais izrādījās Juris Dzenītis ("Madonas BJSS/OK Arona").

Nākamas Latvijas čempionāts orientēšanās sportā notiks 7. un 8.maijā Daugavpilī, kad orientieristi mērosies spēkiem sprinta un garajā distancē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!