Foto: Publicitātes foto
2016. gada pasaules čempionāts spiešanā guļus ar ekipējumu norisinājās laika posmā no 19. līdz 23. aprīlim, Dānijas pilsētā Rodbijā, kur Latvijas izlases sportisti guva sudraba un zelta medaļas, portālu "Delfi" informēja Latvijas Pauerliftinga federācija (LPF) pārstāvis Arvis Iļjins.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāvēt devās četri sportisti, kas galu galā izvērtās par vienu no veiksmīgākajiem Latvijas izlases startiem svara stieņa spiešanas guļus sacensībām Latvijas vēsturē, portālam "Delfi" norādīja LPF pārstāvji.

Jauniešu konkurencē, vecuma grupā līdz 18 gadiem, Latvijas izlasi pārstāvēja jaunietis no Aizkraukles - Oļegs Kudravcevs. Sportistam pārliecinoši aizvadot startu, izcīnīta pasaules U18 sudraba medaļa ar uzspiestiem 232,5 kilogramiem, kas ir arī Latvijas U18 rekorda labojums svara kategorijā līdz 105 kilogramiem.

Sacensību laikā norisinājās arī senioru jeb veterānu pasaules čempionāts, kur Latviju pārstāvēja trīs veterāni, kas arī, aizvadījuši spožus startus.

Aizkrauklietis Jevgeņijs Vorobjovs ierindojas 2. vietā, svara kategorijā līdz 59 kilogramiem, vīriem virs 60 gadu vecumam. Jevgeņijam arī jauns Latvijas rekords šai vecuma grupā līdz 59 kilogramiem - 115 kilogrami. Tikpat lielisks starts un sudrabu izcīnīja Dainis Reinholds. Dainis uzspieda 241 kilogramus, kas viņam nodrošināja sudraba medaļu, pavēstīja Iļjins.

Latvijas zelta medaļu atnesa, kā arī Latvijas himnai pār Dāniju lika ieskanēties -Valdis Alksnītis, kas pabeidza startu ar 202,5 kilogramiem, kas ir jauns pasaules veterānu rekords sportistiem virs 70 gadiem, svara kategorijā virs 120 kilogramiem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!