Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas čempione badmintonā Kristīne Šefere otrdien ar uzvaru iesāka Francijā notiekošo Eiropas čempionātu.

Dāmu vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Šefere trijos setos ar 18:21, 21:13, 21:13 apspēlēja Lilitu Pogosjanu no Armēnijas.

Cīņa izvērtās spraiga un ilga 39 minūtes. Pirmajā setā Šefere izvirzījās vadībā un pirms pirmā pārttraukuma bija priekšā ar 11:9, taču seta otrajā pusē dominēja armēniete, un lai arī Latvijas badmintonistei vēl izdevās izrauties vadībā ar 17:15, taču pirmais sets noslēdzās viņai nelabvēlīgi.

Savukārt otrajā setā latviete jau sākumā nodrošināja pārsvaru 9:2, to spējot saglabāt un panākot izlīdzinājumu visā cīņā. Tikmēr trešā seta sākumā Šefere ieguva nelielu pārsvaru 4:1, bet līdz 9:7 turpinājās sīva cīņa. Tomēr pārtraukumā Latvijas sportiste devās jau pie rezultāta 11:7 un pēc tam turpināja atrauties, sasniedzot arī 16:7, beigās izcīnot uzvaru.

Pašlaik pasaules rangā Šefere ieņem 167.vietu, bet Pogosjana atrodama 577.pozīcijā.

Līdz ar to Šefere sasniegusi 1/16 finālu, kurā trešdien tiksies ar Maltas sportisti Fiorellu Mariju Sadovski, kas no pirmās kārtas pēc izlozes bija atbrīvota. Sadovski pašlaik pasaules rangā ir 1000.pozīcijā.

Tikmēr zaudējumu vīriešu vienspēļu pirmajā kārtā piedzīvoja Niks Podosinoviks, kurš ar 11:21, 13:21 piekāpās bulgāram Blagovestam Kišovam.

Podosinoviks pasaules vienspēļu rangā ir 530.pozīcijā, bet Kišovs - 131.pozīcijā. Uzvarot šajā cīņā, Latvijas čempions vīriešu konkurencē būtu ieguvis iespēju tikties ar Eiropas spēcīgāko badmintona spēlētāju Janu Jergensenu no Dānijas.

Vēlāk otrdien jauktajās dubultspēles Podosinovika un Šeferes duets divos setos ar 2:21, 10:21 cieta sagrāvi pret Mihaēlu Fuksu un Birgitu Mihelsu no Vācijas, kuri turnīrā ir izlikti ar piekto numuru.

Savukārt trešdien pirmo cīņu aizvadīs arī Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris Šefere un Ieva Pope.

"Jau dalība Eiropas čempionātā ir uzskatāma par panākumu, turklāt šogad Latvija būs pārstāvēta četrās kategorijās. Ja citkārt līdzjutēji prasa, lai būtu vismaz medaļas, Eiropas čempionātā mums būs jābūt lepniem par katru uzvaru," uzskata Latvijas izlases treneris Arnis Šefers. "Badmintons ir sporta veids, kuru Eiropā un pasaulē spēlē miljoniem cilvēku, tā ir milzīga konkurence, gluži tāpat kā tenisā, kad iekļūšana pirmajā simtniekā ir ievērojams sasniegums."

Eiropas čempionātā ir iespēja piedalīties 48 badmintonistiem vienspēļu turnīros un 32 pāriem - dubultspēļu sacensībās.

2015.gada janvārī Eiropas Badmintona konfederācija nolēma, ka, sākot ar 2017.gadu, Eiropas čempionāti tiks rīkoti reizi gadā, nevis reizi divos gados, kā tas ir bijis līdz šim. Tāpat pieņemts lēmums, ka Eiropas čempionāts notiks par vienu dienu ilgāk, tādējādi nodrošinot iespēju izspēlēt vēl vairāk spēļu.

Iepriekšējais Eiropas čempionāts 2014.gadā notika Krievijas pilsētā Kazaņā. Toreiz Latviju pārstāvēja vienīgi šobrīd Dānijā dzīvojošā Monika Radovska, kura savā vienīgajā spēlē zaudēja vēlākajai bronzas ieguvējai Ozgei Bajrakai no Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!