Foto: LETA
Latvijas sportiste Elza Gulbe sestdien sasniedza finālu Vācijā notiekošajā Eiropas čempionātā akadēmiskajā airēšanā.

Pusfinālā Gulbe finišu sasniedza pēc astoņām minūtēm un 37,94 sekundēm, kas viņai savā braucienā deva otro vietu, par nedaudz vairāk kā divām sekundēm atpaliekot tikai no austrietes Magdalenas Lēbnigas.

Tikmēr otrajā pusfinālā ātrākā bija Īriju pārstāvošā latviete Sanita Pušpure, kura līdz ar to arī nodrošināja vietu svētdien gaidāmajā finālā.

Jau vēstīts, ka pirms tam piektdien Gulbe savā priekšsacīkšu braucienā bija otrā, atpaliekot vien no Pušpures.

Savukārt vieglsvaru vieninieku klasē Olga Svirska gandarījuma braucienā bija piektā no sešām sportistēm un svētdien viņa sacentīsies B finālā. Pirms tam priekšbraucienā piektdien viņa bija ceturtā.

Tikmēr vieninieku sacensībās kungiem Dairis Adamaitis sestdien sacentīsies C finālā, kur pretendēs uz 13.vietu kopējā ieskaitē.

Pirms tam piektdien viņš savā priekšsacīkšu braucienā palika pēdējais starp sešiem airētājiem, turklāt arī pēcāk gandarījuma braucienā sportists bija sestais. Līdz ar to dalība čempionātā viņam būs jānoslēdz ar startu C finālā.

Adamaitim kopā ar Gintu Zundi bija iecerēts piedalīties arī pārairu divnieku sacensībās, taču tajās viņi uz starta neizgāja.

Kā zināms, pirmās ceļazīmes uz Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm tika sadalītas pagājušā gada pasaules čempionātā, bet sportistiem, kuriem tajā neveicās, pie olimpiskajām ceļazīmēm būs iespējams tikt no 22. līdz 24.maijam Šveices pilsētā Lucernā gaidāmajā Eiropas olimpiskajā kvalifikācijas regatē, kur drīkstēs startēt arī ASV, Kanādas, Jaunzēlandes un Austrālijas airētāji. Sievietēm un vīriešiem vieninieku klasē olimpiskās ceļazīmes iegūs pa trim labākajiem.

Pērn Olimpiādei neizdevās kvalificēties nevienam Latvijas airētājam, ne arī Pušpurei, kurai līdz tam pietrūka 0,660 sekunžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!