Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas pieredzējusī modernās pieccīņas sportiste Jeļena Rubļevska trešdien kvalificējās Maskavā notiekošā pasaules čempionāta finālsacensībām.

Rubļevska savā B kvalifikācijas grupā ar 1051 punktu bija septītajā vietā.

Savā kroņa disciplīnā - paukošanā - Rubļevska tika pie 282 punktiem un bija pirmajā vietā grupā, kamēr peldēšanā viņai 249 punkti un 24.pozīcija. Tikmēr kombinētajā šaušanas un skriešanas distancē pieredzējusī sportiste tika pie 520 punktiem, kas bija 16.labākais rezultāts.

Fināls dāmām gaidāms sestdien.

Vīrieši kvalifikāciju aizvadīs ceturtdien, un Latviju tajā pārstāvēs Ruslans Nakoņečnijs, Pāvels Švecovs un Deniss Čerkovskis.

Jau vēstīts, ka pirms tam otrdien Nakoņečnijs un Švecovs izcīnīja augsto ceturto vietu stafetes sacensībās.

Pasaules čempionātā sportisti dalīs arī ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro.

Aizvadītajā gadā notikušās Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases sacensības Latvijas sportisti neaizvadīja īpaši veiksmīgi, un pie ceļazīmēm jau gadu pirms Olimpiādes neizdevās tikt.

Tomēr vēl pa deviņām ceļazīmēm vīriešu un sieviešu konkurencē sadalīs šogad - pa trim ceļazīmēm sportisti iegūs šī gada pasaules meistarsacīkstēs, savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā. No šī gada pasaules rangā punktus sāka skaitīt no nulles, un tos izcīnīs sešās sacensībās - četros Pasaules kausa posmos, Pasaules kausa finālā, kuri jau ir notikuši, un pasaules čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!