Foto: AFP/Scanpix
Pašreizējais pasaules čempions snūkerā Marks Selbijs trešdien piedzīvoja zaudējumu "Arēnā Rīga" notiekošā pasaules ranga turnīra pamatsacensību pirmajā kārtā.

Divkārtējais pasaules čempions, kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru, pirmajā kārtā ar 1-4 piekāpās savam tautietim Maiklam Holtam no Anglijas.

Jau vēstīts, ka Selbijs mēneša sākumā notikušajā kvalifikācijā tikai ar grūtībām spēja uzveikt taizemieti Akani Songsermsavadu, tādējādi nodrošinot vietu pamatsacensībās.

Tikmēr pērnā gada pasaules čempions Stjuarts Bingems, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru, pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Lī Vokeru no Velsas.

Tāpat otrajā kārtā iekļuvis ar trešo numuru izliktais Džads Tramps, kurš pirmajā kārtā ar 4-1 pārspēja Krisu Veikelinu.

Savukārt ar ceturto numuru izliktais 2010. gada pasaules čempions Nīls Robertsons no Austrālijas pirmajā kārtā ar 4-1 uzvarēja Maiklu Georgu no Kipras.

2006. gada pasaules čempions Greiems Dots no Skotijas pirmajā kārtā ar 4-1 pārspēja Honkongas sportistu Marko Fu, kurš kvalifikācijā uzvarēja vienīgo Latvijas pārstāvi šajā turnīrā Tatjanu Vasiļjevu.

No pasaules čempionātu uzvarētājiem turnīrā piedalās arī 1997. gada planētas spēcīgākais snūkera spēlētājs Kens Dohertijs no Īrijas. Pirmajā kārtā viņš ar 4-3 pārspēja Taizemes pārstāvi Noponu Saenghamu.

Ceturtdien snūkera spēlētāji aizvadīs otro un trešo kārtu, bet piektdien norisināsies ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

Jau vēstīts, ka Latvijas sportiste Vasiļjeva kvalifikācijā trešdien izrādīja ļoti cienīgu pretestību spēcīgajam Fu, tomēr piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1-4.

Sacensības visas dienas tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Eurosport 2", bet finālu rādīs kanāls "Eurosport". Visas Rīgā notiekošās spēles norisināsies līdz uzvarām četrās izspēlēs jeb freimos, izņemot pusfinālus un finālu, kur uzvarētājus noskaidros cīņā līdz piecām uzvarām.

2012. gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, 2013. gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem, bet 2014. un 2015. gadā Rīga uzņēma Eiropas tūres posmus.

Pēc Eiropas tūres likvidēšanas sacensības Rīgā šogad ir viens no dažiem turnīriem, kam celts statuss. Šogad turnīra balvu fonds no 125 000 mārciņu (160 000 eiro) palielināts līdz 200 000 mārciņu (250 000 eiro), čempionam saņemot ceturto daļu. Tiek ziņots, ka tik liels balvu fonds pašlaik ir tikai trim snūkera turnīriem Eiropā.

Iepriekšējos divos gados turnīrā uzvarējuši Marks Selbijs un Berijs Haukinss.

Biļetes uz sacensībām jau iespējams iegādāties "Biļešu servisa" tirdzniecības punktos, un to cenas ir no 15 līdz 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!