Foto: Publicitātes attēli
Latvijas vīriešu lakrosa izlase Ungārijā notiekošā Eiropas čempionāta spēlē svētdien ar rezultātu 18:3 (6:0, 3:0, 4:2, 5:1) sagrāva Itāliju.

Latvijas izlasē četrus vārtus iemeta Artūrs Krastiņš, bet pa divām reizēm izcēlās Kristofers Zariņš, Ģirts Sproģis un Kaspars Rudzinskis.

Jau vēstīts, ka Eiropas čempionāta pirmajā mačā Latvija ar 12:6 pārspēja Čehiju, bet otrajā spēlē piedzīvoja cienīgu zaudējumu 10:13 kontinenta astoņkārtējai čempionei Anglijai.

Tikmēr sestdien Latvijas izlase ar 15:2 pārliecinoši pārspēja turnīra saimnieci Ungāriju.

A apakšgrupā līderpozīciju ieņem Anglija, kas izcīnījusi trīs uzvaras trijos mačos, bet Latvijas izlase pacēlusies uz otro pozīciju, tiesa, pirmdien tā sacentīsies ar galveno konkurentu uz otro vietu Vāciju.

Turnīrā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs uzreiz ceturtdaļfinālā, savukārt trešo un ceturto vietu ieguvējas aizvadīs kvalifikācijas maču, cīnoties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

2014. gadā Latvijas vīriešu lakrosa izlase ieņēma 19.vietu pasaules čempionātā ASV. Savukārt 2012. gada Eiropas čempionātā Latvijas izlase nespēlēja, 2004.gadā palika pēdējā, 12., vietā, bet 2008. gadā ieņēma 11.vietu 18 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!