Foto: AFP/Scanpix
Latvijas U-18 puišu handbola izlase svētdien Gruzijā notiekošo Eiropas čempionāta B divīzijas čemponātu noslēdza ar uzvaru pār Beļģijas vienaudžiem, kas Arnolda Straumes trenētajai komandai nodrošināja piekto vietu.

Latvijas izlase sev pēdējā čempionāta spēlē guva panākumu ar 24:18 (15:11).

Uzvarētājiem Raivis Gorbunovs guva sešus, bet Mārtiņš Stepuļenoks-Stukanovs, kurš tika atzīts par labāko Latvijas izlasē šajā spēlē, piecus vārtus.

Spēles rezultāts tika atklāts ceturtajā minūtē, kad precīzi meta Ņikita Pančenko un arī turpinājumā pārliecinošāku sniegumu demonstrēja Latvija, puslaika vidū panākot piecu vārtu pārsvaru (8:3), bet pēc pirmās pusstundas esot vadībā ar četriem vārtiem (15:11).

Otrā puslaika sākumā Beļģijai izdevās pietuvoties divu vārtu attālumā, taču Stepuļenoks-Stukanovs, Antons Šuleiko un Uvis Strazdiņš spēja atjaunot piecu vārtu pārsvaru (19:14), ko līdz mača beigām izdevās ne tikai noturēt, bet arī nedaudz palielināt.

Jau ziņots, ka apakšgrupu turnīrā Latvijas izlase izcīnīja vienu uzvaru trīs mačos un ieņēma trešo vietu A grupā. Turnīru Latvija sāka ar 28:32 zaudējot Rumānijai, kam sekoja neveiksme ar 27:36 pret Bosniju un Hercegovinu. Savukārt grupas pēdējā mačā ar 24:23 tika uzveikta Gruzija, panākumu nodrošinot vien cīņas pēdējās sekundēs.

Tikmēr pusfinālā par 5.-8.vietu sestdien ar 26:21 tika uzvarēta Lielbritānija.

Par rezultatīvāko Latvijas izlasē šajā turnīrā kļuva Gorbunovs, kurš piecās spēlēs guva 38 vārtus.

Cīņā par uzvaru turnīrā un ceļazīmi uz augstāko divīziju svētdien tiksies Rumānija un Baltkrievija. Šī turnīra uzvarētāja kvalificēsies startam spēcīgākajā divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!