Foto: Publicitātes attēls
Aizvadītajā nedēļas nogalē Ķīšezerā divas dienas norisinājās Latvijas airu dēļu (SUP) čempionāts tautas, sporta un "BIC SUP One Design" klasēs, kurās piedalījās ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas sporta un tautas klases braucēji, informēja organizatori.

Laika apstākļi abās dienās bija ideāli, lai ikviens gribētājs ar lielāku vai mazāku pieredzi varētu piedalīties sacensībās un parādīt savas prasmes.

Tautas klasē sacensību dalībnieki varēja startēt ar jebkura tipa dēli ar maksimālo izmēru 12'5″, sporta klasē sacensības notika 14' un 12'6" dēļu kategorijās, savukārt "BIC SUP One Design" sacensības notika divās distancēs - sprinta un tehniskajā.

Sporta un "BIC SAUP One Design" klasēs vīriešiem vislielākā intriga bija brāļu Arvja un Dagņa Iļjinu cīņa par čempiona titulu. Arvis ar airu dēļošanu nodarbojas jau ilgāku laiku un šogad uzvarējis gan visus "Burusports" kausa posmus, gan bijis līderis citās sacensībās, savukārt Dagnis airu dēļošanai pievērsies nesen, taču iepriekš pārstāvējis Latviju kanoe airēšanā dažādos augsta līmeņa starptautiskos sporta notikumos. Dagnis Iļjins piedalījās arī Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kanoe airēšanas sacensībās 200 metru distancē izcīnot 21. vietu, bet 1000 metru distancē viņš ierindojās 13. vietā.

Par divkārtēju čempionu, izcīnot pirmo vietu sporta 14' dēļu un "BIC One Design" klasēs, kļuva Arvis Iļjins. Otrais abās iepriekšminētajās klasēs bija Dagnis Iļjins, savukārt sporta 14' klasē kā trešais finišēja Aleksandrs Ballods, bet "BIC One Design" klasē Jevgenijs Gavrilovs.

"BIC One Design" klasē kopvērtējumā sievietēm čempiona titulu ieguva Santa Veinberga, otrā vieta Santai Rasai- Daukšei, trešā Anitai Ozoliņai.

Sievietēm sporta 14' dēļu klasē čempiona titulu izcīnīja Santa Rasa-Daukše, otrā Ieva Liniņa, trešā Lietuvas pārstāve Julija Ritčik.

Sporta klases dēļu kategorijā 12'6" čempiona titulu izcīnīja Māris Galenieks, otrais Andrejs Daukšis, trešais Konstantīns Smirnovs. Savukārt sievietēm labākais trijnieks bija Diāna Meņģele, Anita Ozoliņa un Daiga Holma.

Tautas klases čempions vīriešiem bija Artūrs Rātenfelds, otrais Kaspars Zlidnis, trešais Konstantīns Smirnovs, savukārt sievietēm čempiona titulu ieguva Gunta Vlasenko, otrā Laine Kaminska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!