Foto: Latvijas Florbola savienība

Latvijas čempionvienība florbolā vīriešiem "Lielvārde"/"FatPipe" šodien Vācijas pilsētā Veisenfelsā pret mājinieku komandu "Sparkasse" aizvada "EuroFloorball" kausa izcīņas finālspēli.

Turnīra izšķirošā cīņa, kuras uzvarētāji iegūs tiesības nākamajā gadā Čempionu kausa izcīņā sacensties ar pasaules spēcīgākajām komandām, sāksies plkst.16 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka "Lielvārde"/"FatPipe" šajā turnīrā ir izcīnījusi trīs uzvaras trīs mačos.

Abas komandas jau tikās apakšgrupu turnīrā, kad ceturtdien ar 4:3 uzvaru svinēja Latvijas čempioni, kas pēc tam ar 7:2 uzvarēja arī Maskavas "Spartak" komandu no Krievijas.

Ar divos mačos izcīnītiem sešiem punktiem "Lielvārde"/"FatPipe" A apakšgrupa kopvērtējumā ieņēma pirmo vietu, kamēr trīs punkti bija Vācijas čempionvienībai "Sparkasse", bet "Spartak" pie punktiem netika.

Savukārt sestdien pusfinālā Lielvārdes komanda aizraujošā cīņā ar 8:6 uzvarēja Norvēģijas klubu "Tunet". Latvijas čempioni aizvadīja izcilas spēles beigas, jo 80 sekunžu laikā guva trīs vārtus, svinot skaistu panākumu.

Tikmēr Veisenfelsas "Sparkasse" savā pusfināla cīņā sestdien ar 8:3 apspēlēja Igaunijas klubu Saku "Link".

Svētdien notiks arī dāmu turnīra finālspēle, kurā Latvijas izlases florbolistes Diānas Isjominas pārstāvētā Norvēģijas komanda Oslo "Sveiva" arī tiksies ar laukuma saimniecēm "Sparkasse" florbolistēm.

"Sveiva" pusfināla cīņā pagarinājumā ar 7:6 uzvarēja Slovākijas vienību Spiška Novavesas "Kometa", bet "Sparkasse" pēcspēles metienos ar 4:3 pieveica Polijas vienību Gdaņskas "Olimppia Osowa".

Isjomina apakšgrupu kārtā divos mačos guva sešus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles, bet pusfinālā ar rezultativitāti neizcēlās.

"EuroFloorball" kausa izcīņas kungu un dāmu turnīru uzvarētājas kvalificēsies 2017. gada Čempionu kausa izcīņai. Komandas saņems arī 5000 Šveices franku (4560 eiro) naudas balvu no Starptautiskās Florbola federācijas.

Pērn "EuroFloorball" kausa izcīņa risinājās Cēsīs, kur vietējā "Lekrings" komanda finālā zaudēja Norvēģijas vienībai "Greaker". Šajā turnīrā piedalījās arī Kocēnu "Rubenes" florbolisti, kas pusfinālā piekāpās "Lekrings" puišiem.

Savukārt dāmu turnīra finālā Kocēnu "Rubene" zaudēja Krievijas komandai "Nauka". Turnīrā piedalījās arī "Ķekava", kas pusfinālā zaudēja "Rubenei".

"Lielvārdes" florbolisti aprīlī kļuva par "Elvi florbola līgas" Latvijas vīriešu čempionāta uzvarētājiem, finālā pieveicot "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

"Lielvārde" par Latvijas čempioni tika kronēta arī 2011./2012. gada sezonā, bet pērn tai nācās samierināties ar ceturto vietu.

Eiropas florbola klubu turnīru hierarhijā prestižākais ir Čempionu kauss, kur spēlē četru lielo florbola nāciju - Somijas, Zviedrijas, Čehijas un Šveices - čempionvienības, kā arī vēl pa vienai komandai no organizatoru valsts. Savukārt sestā komanda gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē tiek noteikta iepriekšējā gada "EuroFloorball" kausa turnīrā.

Aizvadītās nedēļas nogalē par Čempionu kausa ieguvējām kļuva Zviedrijas komandas. Vīriešiem panākumu guva Stūrvretas IBK florbolisti, bet dāmām labākā bija Melnlikas "Pixbo Wallenstam" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!