Foto: LETA
Latvijas otrās spēcīgākās florbola līgas komanda "LU/FS Masters" otrdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 5:4 pārspēja Singapūras valstsvienību, kas gatavojas startam pasaules čempionātā Rīgā, vēsta Latvijas Florbola federācija.

Pirmos vārtus "LU/FS Masters" labā guva Valters Ērglis, kuram asistēja Juris Žideļūns. Jau pirmajā periodā ar pirmo golu izcēlās Krists Paulovičs, kurš izmantoja Rolanda Peļņas piespēli. Pēc pirmās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (2:2). Otrajā periodā Pauloviča kontā vēl divi goli, bet pa piespēlei Peļņam un Mārtiņam Vilmanim. Rīdzinieki izvirzījās vadībā ar 4:3. Pēdējā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem - "LU/FS Masters" rindās ar precīzu metienu izcēlās Āriks Akulovs, kuram piespēlēja Peļņa, ļaujot savai komandai svinēt uzvaru ar 5:4. Pretiniekiem kā neliela kompensācija bija uzvara ar 2:0 pēcspēles metienu sērijā.

"LU/FS Masters" galvenais treneris Remārs Vikānis pēc spēles pastāstīja, ka viņa vadītajai komandai bijis ļoti interesanti spēlēt ar singapūriešiem - gan tāpēc, ka tā bijusi pirmā pieredze nacionālo izlašu līmenī, gan jo sevišķi tāpēc, ka pretinieku komandā pilnīgi visi spēlētāji nūju turēja uz labo pusi, kas kopumā florbolā ir diezgan liels retums. Lai arī "LU/FS Masters" svinēja uzvaru, singapūrieši sevi parādīja kā ļoti ātru komandu, bet vairāki no viņu spēlētājiem ir arī pietiekoši tehniski. Ja Singapūras izlases spēlētāji vairāk piestrādātu pie spēles taktikas, viņi varētu būt nopietns pretspēks ne vienai izlasei vien.

Singapūras florbolisti iepriekšējā pasaules čempionāta vīriešiem finālturnīram nekvalificējās, ieņemot vien 21. vietu. bet viņu labākais sasniegums šāda līmeņa turnīros ir 12. vieta pasaulē, kas ieņemta tālajā 1996. gadā. Šī gada sākumā singapūrieši pasaules čempionāta finālturnīram, kas pirmo reizi norisināsies Rīgā, atkal kvalificējās, bet turnīra norises vietā viņi ieradās 28. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!