Latvijas florbola izlasei nevajag pārdzīvot par zaudējumu Rīgā notiekošā pasaules čempionāta atklāšanas spēlē, jo svarīgākās spēles vēl tikai priekšā, pēc mača uzsvēra valstsvienības kapteinis Atis Blinds.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība sestdien pasaules čempionāta atklāšanas spēlē ar rezultātu 2:7 piekāpās astoņkārtējiem čempioniem zviedriem. Šī Latvijas izlasei bija viena no veiksmīgākajām spēlēm pret Zviedrijas valstsvienību, jo tikai vienreiz rezultāta starpība bijusi mazāka.

"Kopumā nav tik slikti, kā to rāda rezultāts. Pēdējos gados pret zviedriem zem desmit ielaistiem vārtiem nebijām zaudējuši. Šajā spēlē mēs viņiem parādījām vislielāko pretestību pēdējo gadu laikā," pēc spēles sacīja Atis Blinds. "Tas arī parāda, ka mums šogad ir laba komanda. Mums ir vienlīdzīgas trīs maiņas, kuras var spēlēt. Esam auguši arī taktiskajā ziņā. Protams, bija epizodes, kurās mēs varējām nospēlēt labāk, bet tagad galīgi nav sliktas sajūtas."

Kā uzsvēra ilggadējais Latvijas izlases līderis, tad daži vārti tika zaudēti sīku kļūdu dēļ: "Florbols ir spēle milimetros. Pirmajos zaudētajos vārtos iekritām uz maiņu, un bišķiņ pats pie vainas biju. Pirmais periods mums bija sliktākais, bet pēc tam sapratām, ko tie zviedri dara un kā jāspēlē. Otrais bija labāks, bet trešais bija vislabākais."

"Mums nevajag pārdzīvot, jo šī bija pirmā čempionāta spēle. Svarīgākās spēles mums vēl tikai priekšā, un tas ir jāpatur prātā," viņš turpināja. "Labāk, ka mēs šodien zaudējam un uzvaram atbildīgās spēles, nevis otrādi. Šī spēle tagad ir jāaizmirst. Spēle pret Čehiju mums būs daudz svarīgāka, un tajā mēģināsim rādīt kvalitatīvāku florbolu."

Šo maču klātienē apmeklēja 8011 skatītāji, kas ir jauns pasaules florbola čempionātu atklāšanas spēļu rekords.

"Atmosfēra bija fantastiska, fantastiska. Jebkura sportista sapnis ir spēlēt pasaules čempionātu savu skatītāju priekšā. Iedomājaties, mazā Latvija pārspēja pasaules florbola čempionāta atklāšanas spēļu apmeklējuma rekordu!" priecīgs bija Blinds.

Latvijas florbola izlase svētdien otrajā B apakšgrupas spēlē tiksies ar Čehijas valstsvienību, kas savā pirmajā spēlē ar 8:4 pārspēja Norvēģijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!