Foto: F64
Latvijas florbola izlasei Rīgā notiekošā pasaules čempionāta atklāšanas spēlē pret spēcīgo Zviedriju pietrūka pacietības un aukstasinības, taču, neraugoties uz to, šis mačs parādīja, ka komandas ieņemtais virziens ir pareizs, pēc spēles sacīja valstsvienības galvenais treneris Normunds Grunckis.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienība sestdien pasaules čempionāta atklāšanas spēlē ar rezultātu 2:7 piekāpās astoņkārtējiem čempioniem zviedriem. Šī Latvijas izlasei bija viena no veiksmīgākajām spēlēm pret Zviedrijas valstsvienību, jo tikai vienreiz rezultāta starpība bijusi mazāka.

"Mūsu spēles plāns bija spēlēt vairāk ar bumbiņu. Mēs zinājām, ka pretinieki spēlēs aktīvi un nāks mums virsū, tam visam bijām gatavojušies, taču mazliet pietrūka pacietības un aukstasinības, lai pilnībā izpildītu spēles plānu," pēcspēles preses konferencē teica Grunckis. "Ja būtu izmantojuši vairāk iespēju gūt vārtus, mums būtu vieglāk spēlēt. Bija grūti spēlēt pret pretinieku pirmo maiņu, tāpēc tai likām pretī savu labāko aizsardzības maiņu ar Arti Raitumu centrā, lai neļautu viņiem iegūt tik lielu pārsvaru mūsu laukuma pusē. "

"Ļoti labu spēli aizvadīja vārtsargs Andis Blinds, viņš bija pamats mūsu veiksmīgajai spēlei," turpināja treneris, atzīstot, ka komandā nav izteikta pirmā vārtsarga. "Andis ir pieredzējušāks, Jānis Salcevičs ir jauns un perspektīvs. Turpinājumā mēs izvēlēsimies un izvērtēsim, kurš vārtsargs var labāk nospēlēt pret konkrēto pretinieku. Mēs neesam iedalījuši, kurš ir pirmais un kurš ir otrais numurs."

Zviedrijas izlases galvenais treneris Jans Ēriks Vāra neslēpa, ka Latvija šajā mačā spēlēja labāk nekā viņš paredzējis: "Bija lieliski spēlēt šādā atmosfērā. Latvijas komanda bija labāka nekā sākumā domājām. Šī varētu būt Latvijas izlases visu laiku labākā spēle pret Zviedriju. Skatītāji viņiem deva enerģiju, bet ar savu spēli esam apmierināti."

Savukārt Grunckis turpinājumā atzina, ka Latvijas izlase varēja nospēlēt daudz labāk, tomēr šī spēle apliecināja, ka "mūsu virziens ir pareizs."

"Mums pietrūkst šāda līmeņa spēles, jo lielākā daļa spēlētāju spēlē Latvijas čempionātā. Uzsvērām, ka katrā divcīņā ir jācīnās ar augumu un pēc tam jādomā par bumbiņu. No uzvarētajām divcīņām mēs radījām sev iespējas veidot uzbrukumus," skaidroja treneris.

Lai arī cerības izcīnīt uzvaru pret Zviedrijas izlasi nebija lielas, Latvijas komandā neviens pat neapsvēra iespēju atklāšanas spēlē taupīt savus spēkus, lai būtu svaigāki nākamajās spēlēs, kas teorētiski būs daudz svarīgākas.

"Mēs nevarējām taupīties atklāšanas spēlē savu skatītāju priekšā. Mūsu puiši līdz spēlei ar Čehiju būs atjaunojušies un būs gatavi iziet ar laukumā ar tādu pašu sparu. Sagatavošanās posmā akcents tika likts uz to, lai mēs būtu gatavi spēlēt vairākas spēles pēc kārtas," stāstīja Grunckis, kurš uzskata, ka svētdien pret čehiem Latvijai varētu būt neliels psiholoģisks pārsvars.

"Iepriekšējās spēlēs pret Zviedriju mēs zaudējām, bet iepriekšējā tikšanās reizē ar čehiem mēs uzvarējām. Čehi daudz spēlē ar bumbiņu, viņiem ir individuāli spēcīgi un ātri spēlētāji, kuri spēlē fizisku florbolu. Mums būs smagi jāstrādā, bet mums ir plāns kā pret viņiem spēlēt," noslēgumā uzsvēra Grunckis.

Latvijas florbola izlase svētdien otrajā B apakšgrupas spēlē tiksies ar Čehijas valstsvienību, kas savā pirmajā spēlē ar 8:4 pārspēja Norvēģijas izlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!