Foto: F64
Latvijas florbola izlase pasaules čempionāta brīvdienā aizvadījusi nelielu fizisko treniņu, kā arī analizējusi savu sniegumu, pastāstīja valstsvienības treneris Andris Pīlups.

Latvijas izlase Rīgā notiekošās meistarsacīkstes iesākusi ar diviem zaudējumiem - sestdien vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē ar 2:7 piekāpās astoņkārtējai čempionei Zviedrijai, bet svētdien pēc ļoti neveiksmīgas pirmās trešdaļas ar 3:9 kapitulēja Čehijai.

Pirmdien izlasei bija brīvdiena, lai jau otrdien dotos uz "Arēnas Rīga" laukuma aizvadīt noslēdzošo apakšgrupas maču, kurā pretim stāsies Norvēģija.

"Spēlētāji ne tik agri cēlās, bet treneri dienu sāka agri. Pēc brokastīm mums bija neliela sapulce un fiziskais treniņš svaigā gaisā," pastāstīja Pīlups. "Savukārt pēc pusdienām bija gara un nopietna teorētiskā sapulce. Analizējām savu spēli, bet norvēģiem sīkāk pievērsīsimies rīt. Tiesa, par viņiem daudz zinām jau tagad."

Kā pauda Pīlups, Latvijas izlase pret Čehiju aizvadījusi divus ļoti atšķirīgus spēles nogriežņus - pirmo trešdaļu un pārējās divas.

"Otrajā un trešajā trešdaļā bija līdzīga spēle, bet pirmajā neizpildījām savu plānu. Pazuda pacietība, vēlējāmies pēc salīdzinoši lieliskā snieguma pret zviedriem iet un saraut čehus pa vīlītēm," stāstīja Latvijas izlases galvenā trenera Normunda Gruncka palīgs. "Čehi pēc spēles atzina, ka kaut ko līdzīgu no mums gaidīja, turklāt arī veiksme pirmajā trešdaļā bija viņiem klāt, jo tika realizēti gandrīz visi metieni. Pēc tam jau noķert bija grūti, viņi droši kontrolēja spēli."

Pīlups nenoliedza, ka Latvijas izlasē pašlaik valda vilšanās, tāpēc galvenais uzdevums ir nokļūt uz pozitīvām emocijām pirms izšķirošās turnīra daļas.

"Grūti saprast, kas katram spēlētājam ir galvā, bet mūsu kontā ir divi zaudējumi un tas nav nekas patīkams. Tomēr šis ir tikai sacensību sākums, tāpēc jātiek uz pozitīvām emocijām," teica treneris, atzīstot, ka savās mājās spēlēt nav viegli. "Pārāk daudz vēlējāmies, jo jutām, ka varam uzvarēt čehus. Arī fantastiskais līdzjutēju atbalsts izsita no spēles plāna - nav viegli savās mājās. Tas viss sakrājās un ir vilšanās, ka neesam izdarījuši to, ko paši ļoti gribējām. Tomēr tāds ir sports."

Pirmdienas vakarā Norvēģijas izlase spēkosies ar Zviedriju, bet vismaz spēlētāji uz šo maču nedosies. "Vajadzīgo informāciju līdz spēlētājiem novadīsim daudz īsākā veidā," teica Pīlups.

Jau pirms spēles ar Norvēģiju ir skaidrs, ka čempionāta saimnieki B apakšgrupā ierindosies trešajā vai ceturtajā pozīcijā, tāpēc trešdien aizvadīs astotdaļfināla cīņu pret kādu no C grupas divām labākajām izlasēm, par kurām pirmdien kļuva Dānijas un Slovākijas valstsvienības.

Gadījumā, ja Latvija otrdien uzvarēs Norvēģiju, astotdaļfinālā tā, visticamāk, tiksies ar C apakšgrupas otro labāko vienību, bet zaudējuma gadījumā mājiniekiem būs jāspēlē ar C grupas labāko izlasi. Pagaidām gan tas vēl nav zināms oficiāli, jo pirmdienas vakarā Norvēģijai jāspēkojas ar pasaules čempioni Zviedriju, tomēr viņu uzvara šajā duelī būtu milzīga sensācija.

Čempionātā kopumā startē 16 komandas. A un B grupās spēkojas pēc ranga astoņas spēcīgākās izlases, bet C un D grupās ir pārējās astoņas valstsvienības. Divas A un B grupas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet vājākās A un B grupas vienības ar C un D grupu spēcīgākajām komandām savā starpā spēkosies astotdaļfinālā.

Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem "Arēnā Rīga" un "Elektrum" Olimpiskajā centrā notiks līdz svētdienai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!