Foto: F64
Latvijas florbola izlasē pirms pēdējās pasaules čempionāta spēles savainojumus guvuši Atis Blinds un Morics Krūmiņš, tāpēc galvenais treneris Normunds Grunckis apsver iespēju komandai pieteikt jaunus spēlētājus.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase ceturtdien pasaules čempionātā izcīnīja pirmo uzvaru, pusfināla spēlē par 9.-12. vietu ar rezultātu 11:1 sagraujot Kanādas valstsvienību. Šajā spēlē Latvijas izlasei savainojuma dēļ nevarēja palīdzēt kapteinis Atis Blinds, bet aizsargs Morics Krūmiņš laukumā nebija pārāk daudz, jo viņš jau mačā pret Dāniju spēlēja ar traumu.

"Vakardienas spēlē centra zonā bija rupjš pārkāpums pret Ati, un viņš savainoja ceļgalu, kurš bija ļoti sapampis. Moricam jau vakardien pirms spēles bija problēmas, bet mediķi mēģināja viņu sagatavot šai spēlei. Varbūt sestdien Morics varēs spēlēs," preses konferencē teica Grunckis.

"Pasaules čempionātam var pieteikt jaunus spēlētājus no izlases kandidātu trīsdesmitnieka. Mēs par to domājam, piektdien ir brīva diena un mēs pieņemsim lēmumu šajā sakarā," turpināja speciālists.

Runājot par uzvaru pret Kanādu, galvenais treneris sacīja, ka joprojām nebija apmierināts ar to, kā tika spēlēts vairākumā.

"Mēs spēli iesākām lēni, bet pēc tam pamainījām spēles zīmējumu, kas deva vairāk iespēju uzbrukumā. Guvām vārtus un izcīnījām uzvaru," turpinājumā teica Grunckis. "Bija jādomā, kā pareizi noskaņoties spēlei. Zinājām, ka ļoti daudz būs jāspēlē pretinieku zonā. Sākumā varbūt neizdevās realizēt momentus – bija metieni, taču pietrūka precizitātes. Pēc tam labāk nostrādājām cīņās par atlēkušajām bumbām, guvām vārtus un ieguvām emocijas. Vēlējāmies labāk realizēt vairākumu, bet bez muļķīgi ielaistiem vārtiem šajā čempionātā nevaram iztikt."

Latvijas izlases labākais spēlētājs šajā mačā Artūrs Jurševskis neslēpa, ka spēlētājiem spēles sākumā bija grūti savākties cīņai, bet pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem izdevās sakopot emocijas.

"Spēles sākums bija smags, jo galvās bija vakardienas zaudējums, bet pēc dažiem ātriem vārtiem ieguvām emocijas un pārņēmām spēles kontroli. Tāpat bija daudz momenti, kurus nerealizējām. Sestdien iesim uz priekšu un mēģināsim uzvarēt spēli," sacīja Jurševskis.

Sestdien pulksten 19:30 Latvijas izlase spēlē par devīto vietu sacentīsies ar Slovākijas valstsvienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!