Foto: Reuters/Scanpix
Ķīnai draud vispārēja 12 mēnešu diskvalifikācija no svarcelšanas sacensībām, ko šai valstij pēc divu olimpisko čempioņu apelācijas noraidīšanas var piespriest Starptautiskā Svarcelšanas federācija (IWF), ziņo ārzemju mediji.

Kā vēstījām, Sporta Apelācijas tiesa (CAS) noraidījusi Čuņhuņas Liu un Lei Cao apelāciju par dopinga diskvalifikāciju, kas liek abām sportistēm šķirties no 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu zelta medaļām. Pirms tam olimpiskās čempiones tituls tika atņemts arī svarcēlājai Čenai Sjesjai, kura 2008. gada spēlēs uzvarēja svara kategorijā līdz 48 kg.

IWF jaunākie noteikumi, kas tika pieņemti 2016. gadā, paredz, ka valsti var diskvalificēt uz termiņu līdz 48 mēnešiem, ja kalendārā gada laikā dopinga lietošanā tiek pieķerti trīs tās svarcēlāji. Par pirmo pārkāpumu IWF gan varētu sodīt tikai ar 12 mēnešu diskvalifikāciju, norāda portāls "insidethegames.biz" taču šajā gadījumā Ķīnai būtu jāizlaiž nākamā gada pasaules čempionāts, kas notiks ASV.

Ķīna ir viena no vadošajām valstīm svarcelšanā – kopš 2000. gada Sidnejas olimpiskajām spēlēm ķīniešu atlēti ir izcīnījuši zelta medaļas visās olimpiādēs. 2016. gada Riodežaneiro spēlēs Ķīnas svarcēlāji ieguva septiņas medaļas, no kurām piecas bija augstākā kaluma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!