Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Britu bokseris Entonijs Džošua sestdien desmit raundu ilgā cīņā pret Francijas pārstāvi Karlosu Takamu aizstāvēja sev piederošos Starptautiskās boksa federācijas (IBF) un Pasaules boksa asociācijas (WBA) smagsvaru čempiona titulus.

Jau cīņas otrajā raundā pēc abu sportistu sadursmes ar galvām Džošua tika lauzts deguns, un viņam pa degunu sāka tecēt asins. Britu boksera komandai izdevās apturēt asiņošanu, un viņš turpinājumā ringā darbojās pārliecinoši. Ceturtajā raundā Džošua izpildīja vairāku sitienu sēriju un pretiniekam pārsita aci. Mirkli vēlāk Džošua izpildīja spēcīgu un "tīru" sitienu, bet Francijas pārstāvis to izturēja.

Džošua ringā dominēja, bet pēc sestā raunda tiesnesis lika ārstam pārliecināties, vai Takams var turpināt cīņu. Pēc pārbaudes Francijas bokseris atgriezās ringā, sāka darboties aktīvāk, bet astotajā raundā Džošua ar spēcīgiem sitieniem joprojām nespēja nokautēt pretinieku. Pēc šī raunda vēlreiz ārstam lika pārbaudīt, vai Takams var turpināt boksēties. Viņam deva atļauju atgriezties ringā, sportisti apmainījās ar sitieniem, bet 10. raundā pēc Džošua uzbrukumiem tiesnesis apturēja cīņu un piešķīra britam uzvaru ar tehnisko nokautu.

Pēc cīņas Takams bija ļoti dusmīgs par tiesneša lēmumu apturēt cīņu, jo viņš esot bijis gatavs turpināt. Arī Kārdifas arēnā sanākušie skatītāji izsvilpa šo tiesneša lēmumu. "Es vēlos revanšu. Es šai cīņai sagatavojos 12 dienās. Vēlos ar viņu boksēties. Viņš ir lielisks čempions," teica Takams.

Jau vēstīts, ka Džošua pretinieks sākotnēji bija bulgāru bokseris Kubrats Puļevs, taču viņš iedzīvojās traumā un nevarēja aizvadīt šo cīņu. 17. oktobrī par brita pretinieku kļuva Takams, kurām īsā laikā vajadzēja sagatavoties.

"Līdz tiesnesis apturēja cīņu, tā bija ļoti laba. Es ļoti cienu Takamu," pēc cīņas sacīja Džošua. "Cilvēki gribēja redzēt Takamu uz grīdas bezsamaņā, un tieši to es centos panākt, taču es nepieņemu lēmumus. Es boksējos."

Tagad Džošua 20 cīņās guvis 20 uzvaras, visos gadījumos pretiniekus nokautējot, savukārt 36 gadus vecais Takams uzvarējis 35 no savām 39 cīņām, 27 reizēs triumfējot ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!