Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pasaules Boksa padome (WBC) atcēlusi Krievijas smagā svara bokserim Vitālijam Povetkinam piespriesto diskvalifikāciju uz nenoteiktu laiku, paziņojis sportista promoters Andrejs Rjabinskis.

Povetkins divas reizes pieķerts dopinga pārkāpumos. 2016. gada 21. maijā Maskavā Povetkinam cīņā par WBC čempiona jostu bija jātiekas ar amerikāni Deonteju Vailderu. Tomēr mačs nenotika, jo dažas dienas pirms tam WBS partneris Brīvprātīgo Antidopinga asociācija ("Voluntary Anti-doping association" jeb VADA) paziņoja, ka Povetkina asinīs konstatētas meldonija pēdas, bet pēc tam decembrī pirms cīņas ar kanādieti Bermeinu Stīvernu viņa asinīs konstatēja aizliegto vielu ostarīnu, kas pieder anabolisko steroīdu grupai.

2017. gada martā Povetkinu diskvalificēja uz nenoteiktu laiku, tomēr sportista pārstāvji sāka cīņu, lai pierādītu boksera nevainību.

"Sākot ar 6. decembri Povektins var aizvadīt cīņas WBC paspārnē, bet no janvāra viņš atgriezīsies oficiālajā reitingā," skaidroja boksera pārstāvis. "Viņš atzīts par nevainīgu, jo ostarīns netika lietots apzināti. Šī viela ķermenī nonāca pēc pārtikas piedevas lietošanas."

Povetkins karjeras laikā aizvadījis 32 cīņas, kuru laikā guvis 31 uzvaru, turklāt 23 no tām bijušas ar nokautu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!