Par 2023. gada Latvijas labākajiem sportistiem svinīgajā "Trīs Zvaigžņu balvas 2023" pasniegšanas ceremonijā atzina hokejistu Artūru Šilovu un vieglatlēti Agatu Cauni, bet kā par labāko sporta komandu atzina Latvijas hokeja izlasi.

Hokeja vārtsargs Šilovs bija viens no Latvijas izlases līderiem pasaules čempionātā, aizvedot savu komandu līdz bronzas medaļām. Viņš arī aizvadītajā sezonā debitēja NHL, kā arī tika atzīts par pasaules čempionāta vērtīgāko spēlētāju.

Uz šo balvu pretendēja arī viņa komandas biedrs Latvijas izlasē Kaspars Daugaviņš, basketbolisti Kristaps Porziņģis un Artūrs Žagars, kā arī svarcēlājs Ritvars Suharevs.

Savukārt Caune Eiropas U-20 čempionātā izcīnīja zelta medaļu 3000 metru un 5000 metru distancēs, kā arī laboja vairākus Latvijas rekordus.

Aiz Caunes balsojumā palika Jeļena Ostapenko, Patrīcija Eiduka, Agate Rašmane un Anete Sietiņa.

Latvijas hokeja izlase saņēma "Trīs Zvaigžņu balvu" kā gada sporta komanda. Tā 2023. gadā pirmo reizi pasaules čempionātā iekļuva pusfinālā un pirmo reizi izcīnījusi medaļu. Ceļā līdz bronzas godalgai pieveiktas tādas hokeja lielvalstis, kā Čehija, Zviedrija, ASV. Balsojumā par šo balvu tā apsteidza Latvijas basketbola izlasi, kas Pasaules kausā ierindojās piektajā vietā.

Par Latvijas labāko mazo sporta komandu atzina pludmales volejbola duetu Tīnu Graudiņu un Anastasiju Samoilovu. Viņas pagājušajā sezonā Eiropas un pasaules čempionātos izcīnīja devītās vietas, Latvijas izlases sastāvā izcīnīja uzvaru Kontinentālā kausa 1. kārtā, nodrošinot vietu finālturnīrā. Tāpat pasaules tūres posmā "Elite 16" Dohā izcīnīta 4. vieta, "Elite 16" Uberlandi izcīnīta 5. vieta, bet "Challenge" posmā Jūrmalā izcīnīta 3. vieta.

Uz šo balvu pretendēja arī kamaniņu divnieks Mārtiņš Bots/Roberts Plūme, Emīla Cipuļa četrinieku ekipāža, kā arī divas Latvijas 3x3 basketbola izlases.

"Trīs Zvaigžnu balvu" kā labākais treneris sīvā cīņā balsojumā saņēma Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Luka Banki, kurs valstsvienību aizveda līdz Pasaules kausa piektajai pozīcijai. Uz šo balvu pretendēja arī Latvijas hokeja izlases treneris Harijs Vītoliņš.

Par gada labāko paralimpisko sportisti atzina Diānu Krūmiņu, savukārt Aigars Apinis saņēma balvu kā labākais paralimpiskais sportists. Abi sev aizvadītajā sezonā nodrošināja dalību 2024.gada Parīzes Paralimpiskajās spēlēs.

Par gada labākajiem sportistiem tehniskajos sporta veidos atzina motokrosa ar blakusvāģiem ekipāžu Danielu un Bruno Lielbāržus, kuri pasaules čempionāta kopvērtējumā izcīnīja 5. vietu, kāpjot arī uz goda pjedestāla.

Aiz viņiem balsojumos palika Eiropas čempioni rallijā un rallijkrosā Mārtiņš Sesks un Jānis Baumanis, motokrosa braucējs Jānis Mārtiņš Reišulis, kā arī e-sportists Helvijs Saukants.

Uzvarētāji citās nominācijās:

Gada sporta federācija – Latvijas Hokeja federācija. 2023. gadā LHF operatīvi noorganizēja pasaules hokeja čempionātu. Latvijas hokeja izlase pirmo reizi izcīnīja bronzas medaļas.

Gada pašvaldība sportā – Liepājas Valstspilsētas pašvaldība

Gada jaunatnes sporta treneris – Igo Aužuks (smaiļošanas un kanoe airēšanas treneris Limbažu novada sporta skolā).

Gada sporta žurnālists – Jānis Freimanis (MVP).

Vienīgā nominācija, kurai jau pirms ceremonijas bija zināms balvas ieguvējs, bija Mūža ieguldījums sportā, kuru šogad saņēma Igo Japiņš – riteņbraucējs, treneris, sporta menedžeris, uzņēmējs un bijušais Riteņbraukšanas federācijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!