Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass aizvadītajā nedēļas nogalē Lielbritānijā, "Hawkstone Park" mototrasē, starptautiskajās sacensībās izcīnīja trešo vietu un bija apmierināts ar savu sniegumu, vēsta Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Jonass turpina gatavoties pasaules čempionāta sezonai MXGP klasē "Standing Construct Honda" komandas sastāvā. Viņš pēc sacensībām Lielbritānijā pastāstīja, ka viņš ir apmierināts ar savu sniegumu, un sajūtas uz motocikla bija labas.

"Pirmajā braucienā no starta aizbraucu kā otrais. Jau pirmajā aplī apdzinu Romēnu Fevru, un vairākus apļus braucu kā līderis, līdz līkumā pieļāvu kļūdu, nokritu un zaudēju daudz laika. Finišēju trešais," stāstīja Jonass. "Otrajā braucienā aizbraucu kā ceturtais. Pagāja īss laiks līdz apdzinu priekšā braucošo, arī otrajā braucienā finišēju trešais, dienas kopvērtējumā izcīnot trešo vietu."

Superfinālā MXGP klase brauca kopā ar MX2 braucējiem, bet šoreiz Jonasam Starts neizdevās tik labs, taču viņš ātri aizcīnījās līdz piektajai vietai, kurā arī finišēja. Viņam priekšā bija Džefrijs Herlings, Glens Koldenhofs, Fevrs un Džeremijs Sīvers.

"Kopumā ar šīm sacensībām esmu apmierināts. Šajā trasē bija sarežģīti apdzīt, jo vairāk vai mazāk bija tikai viena trajektorija. Superfinālā daudz uzbruku Sīvera, bet līdz apdzīšanai tā arī netiku. Arī trase bija sarežģīta, dubļaina, smilšaina, ļoti tehniska, taču šāda veida trasēs biju daudz braucis ziemā, tāpēc jutos kā mājās," stāstīja Jonass.

"Arī daudzi no malas teica, ka trasē izskatījos ļoti labi un cīņas trasē bija diezgan sīvas. Kopumā bijām tuvu. Ļoti interesantas sacensības," viņš turpināja, piebilstot, ka trases malā bijuši daudzi viņa līdzjutēji. "Bija daudzi latviešu skatītāji, trases malā redzēju Latvijas karogu. Tas tiešām bija ļoti patīkami. Paldies par atbalstu."

Jonass arī iepriekšējās sacensībās Francijā izcīnīja trešo vietu. Savukārt 10. martā sāksies pasaules čempionāta sezona MXGP klasē, un pirmais posms risināsies Argentīnā.

"Hawkstone International" ir vienas no Lielbritānijas lielākajām un vislabāk apmeklētākajām motokrosa sacensībām.

Nākamās sacensības Paulam Jonasam būs gaidāmajā nogalē, 3. martā, Nīderlandē, kur risināsies "Dutch MX Season Opener".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!