Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš svētdien sekmēja komandas biedra Džonatana Milana uzvaru daudzdienu velobrauciena "Tirreno-Adriatico" (UCI kat.2.UWT) pēdējā, septītajā, posmā, kopvērtējumā ieņemot 45.vietu, bet Krists Neilands bija 21.pozīcijā.

UCI Pasaules tūrē iekļautais septiņu dienu velobrauciens svētdien noslēdzās ar 154 kilometrus garu grupas braucienu. Tā pirmajā ceturtdaļā bija jāpārvar viens kāpums, bet distances otrā daļa veda pa līdzenumu.

Posma uzvarētājs noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā, kurā "Lidl-Trek" riteņbraucēji, jo īpaši itālis Simone Konsonni, izvirzīja labā sprinta pozīcijā Milanu, mājiniekam pirmajam šķērsojot finiša līniju. Itālis Milans līdz ar to arī nodrošināja uzvaru sprinteru ieskaitē.

Otrais finišā bija norvēģis Aleksanders Kristofs ("Uno-X Mobility"), bet trešo vietu ieņēma itālis Dāvide Čimolai ("Movistar"). Lielā grupa, kurā bija arī Neilands ("Israel - Premier Tech") un Skujiņš, finišēja trīs stundās 15 minūtēs un 51 sekundē, latviešiem ieņemot attiecīgi 58. un 66.vietu.

Uzvarot iepriekšējos divos posmos, kopvērtējumā pirmo vietu izcīnīja "Tour de France" čempions dānis Jonass Vingegords ("Visma"/"Lease a Bike"), kurš spāni Huanu Ajuzo (UAE) apsteidza par vienu minūti un 24 sekundēm un austrālieti Džeju Hindliju ("BORA - hansgrohe") - par minūti un 52 sekundēm.

Neilands ieņēma visaugstāko vietu savā komandā - 21. - un tika pie 20 UCI punktiem, uzvarētājam zaudējot sešas minūtes un 32 sekundes. Skujiņš atpalika 24 minūtes un 33 sekundes, ieņemot 45.vietu un iekrājot desmit UCI punktus.

Pirms gada Latvijas riteņbraucēji Skujiņš un Krists Neilands kopvērtējumā ieņēma attiecīgi 39. un 54.vietu, par uzvarētāju kļūstot slovēnim Primožam Rogličam.

Pirmoreiz velobrauciens notika 1966. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!