Foto: Nico van Dartel

ASV pilsētā Tulsā svētdien aizvadītas UCI Pasaules kausa BMX superkrosā noslēdzošā sestā posma sacensības, un latviete Veronika Monika Stūriška U-23 vecuma grupā kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

U-23 vecuma grupa

Tulsā sacensības risinājās gan sestdien, gan svētdien. Sestdien notiekošajās piektā posma sacensības Stūriška, kurai šī nedēļa nebija no vieglākajiem pēc smaga kritiena treniņā, iesāka ar drošu uzvaru pirmajā kārtā. Latviete tuvāko sekotāju Emīliju Hatu apsteidza par 1,3 sekundēm.

Pusfinālā Stūriška startēja no otrā celiņa. Pēc starta latviete izvirzījās ceturtajā vietā. Trases otrajā daļā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne strauji pietuvojās trešajā vietā braucošajai beļģietei Aiko Gommersai. Viss izšķīrās pēdējā taisnē, kur šajā cīņā iesaistījās arī tobrīd piektajā vietā esošā austrāliete Izabela Šrama. Pēdējos metros šo trīs dalībnieču duelī ātrāka bija Šruma, bet Veronika finišēja ceturtajā vietā, par mata tiesa esot priekšā Gommersai.

Finālā Stūriška startēja no astotā celiņa. Pirmais lēciens Veronikai neizdevās kā cerēts, nonākot astotajā vietā. Pirmajā virāžā kritienu piedzīvoja uzreiz četras konkurentes, tostarp viena no galvenajām favorītēm uz uzvaru Izabela Meija no Austrālijas. Tas pavēra iespējas Stūriškai pacīnīties par godalgu. Pērnā gada Pasaules junioru čempione strauji tuvojās beļģietei Valērijai Vosenai, tomēr apsteigt konkurenti līdz finišam neizdevās. "Silvas ziķeru" braucējai ceturtā vieta. Uzvarēja Pasaules kausa kopvērtējuma līdere Teja Rufusa no Austrālijas

Svētdien noslēdzošo posmu Stūriška iesāka ar ceturto vietu, kas viņu ieveda pusfinālā. Tajā "Silvas ziķeru" braucēja startēja no septītā celiņa. Pēc pirmā tramplīna viņa ieņēma sesto pozīciju. Allaž pirms virāžām Veronika bija ārmalā, kas apgrūtināja iespējas būtiski uzlabot savas pozīcijas. Finišā Stūriškai sestā vieta, apsteidzot vienīgi kopvērtējuma ceturtajā vietā bijušo britu braucēju Emīliju Hatu.

Finālā uzvarēja mājiniece Maknezī Geiharta, kamēr abas galvenās favorītes – Taja Rufusa un Izabela Meija – piedzīvoja kritienus.

Pasaules kausa kopvērtējumā Veronika Monika Stūriška nosargāja augsto trešo vietu, piekāpjoties vienīgi Rufusai un Meijai. Ceturtajā vietā esošā Emīlija Hata tika apsteigta par vienu sešiem punktiem.

Elites grupa

Šajās sacensībās Latvija bija pārstāvēta arī elites grupā, un Vineta Pētersone bija viena no 32 sportistēm. Sestdien Pirmajā kārtā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne savā braucienā ieņēma noslēdzošo astoto vietu, kas lika cīnīties pēdējās cerības braucienā par divām vietām uz ceturtdaļfinālu. Spraigā cīņā Vineta astoņu dalībnieču konkurencē finišēja ceturtajā vietā, kas lika noslēgt sacensības pirmajā kārtā.

Dāmu elitē uzvarēja Saja Sakakibara, kura tikai palielināja savu jau tā lielo pārsvaru kopvērtējumā. Vīru elitē tikmēr pārliecinošu uzvaru finālā guva nīderlandietis Niks Kimmans.

Savukārt svētdien Pētersone pirmajā kārtā savā braucienā finišēja sestajā vietā, kas otro dienu pēc kārtas lika cīnīties pēdējās cerības braucienā. Tajā cēsiniece bija ļoti pārliecinoša, izcīnot uzvaru un sasniedzot ceturtdaļfinālu. Cīņā par pusfinālu Vinetas uzdevums bija apsteigt vismaz vienu konkurenti. Lai arī mūsu sportiste darīja ko varēja, nācās samierināties ar piekto vietu. Sacensību noslēgumā tas deva 18. pozīciju.

Uzvarēja šosezon dominējošā austrāliete Saja Sakakibara, kurai sekoja Alise Viloubija no ASV un vēl viena austrāliete Sjēna Pala. Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarēja Sakakibara, bet Vinetai Pētersonei 26. vieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!