Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Vācijas riteņbraucējs Jans Ulrihs atzīts par vainīgu dopinga lietošanā, un līdz ar to viņam atņemta 2005.gadā izcīnītā trešā vieta prestižajā velobraucienā „Tour de France”, ceturtdien paziņoja Sporta arbitrāžas tiesa (CAS).

Ulrihs, kurš 2007.gadā noslēdza savu profesionālā riteņbraucēja karjeru, saņēma divu gadu diskvalifikāciju un CAS anulēja visus viņa rezultātus kopš 2005.gada, lai arī Starptautiskā riteņbraukšanas federācija pieprasīja vēl bargāku sodu – mūža diskvalifikāciju un anulēt rezultātus no 2002.gada.

Ulrihs atzīts par vainīgu 2006.gada Spānijas dopinga skandālā, kad policija vairākos reidos dažādās vietās uzgāja anaboliskos steroīdus, kā arī laboratorijas iekārtas asins pārliešanai un vairāk kā 100 paku ar asinīm.

Bijušais riteņbraucējs 1997.gadā triumfēja "Tour de France".

Atgādinām, ka pēc ilgstošas tiesāšanās spānim Alverto Kontadoram pirmdien tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija dopinga lietošanā, kas gan noslēgsies jau 6.augustā, kā arī atņemts 2010.gada "Tour de France" čempiona tituls un izcīnītā uzvara 2011.gada "Giro d'Italia" daudzdienu velobraucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!