Foto: PantherMedia/Scanpix

Pēc Lensa Ārmstronga dopinga skandāla trieciena Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) nolēmusi ieviest telefona "karsto līniju", liecina UCI publicētā informācija.

UCI prezidents Pets Makveids nolēmis vērsties pie sportistiem ar kopējiem spēkiem atjaunot šī sporta veida reputāciju un slavu, ko smagi sagrāvis Ārmstronga dopinga skandāls.

"Galu galā, Jums – sportistiem – ir pēdējais vārds, lai apliecinātu, ka mūsu sports ir tīrs," teikts Makveida vēstulē. "Mums vajag paveikt ko vairāk, lai parādītu, ka UCI ir atklāta un pieejama organizācija. Un sportistiem vajag runāt par dopinga problēmām un jautājumiem. Tāpēc tuvākajās nedēļās UCI atvērs jaunu telefona līniju – anonīmu "karsto līniju"."

"Zinu, ka ir jāpaiet laikam, lai ar šo jauna veida komunikāciju atgūtu ticību un pārliecību, bet esmu pārliecināts, ka mēs varam to," pārliecināts ir Makveids.

Atgādinām, ka oktobrī pēc ASV Antidopinga aģentūras (USADA) iespaidīgā ziņojuma nolemts diskvalificēt titulēto sportistu uz mūžu un atņemt viņam visus septiņus izcīnītos "Tour de France" čempiona titulus. Pēc diskvalifikācijas piespriešanas UCI uzsvēra, ka Ārmstrongs veicis visu laiku iespaidīgāko un apjomīgāko krāpšanos sporta vēsturē, lietojot aizliegtos preparātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!