Foto: Publicitātes foto
Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis svētdien izcīnīja otro vietu Pasaules kausa trešajā posmā Superkrosā, kas risinājās Nīderlandē, tiekot pie viena no saviem lielākajiem panākumiem karjerā.

Visas sacensības Treimanis aizvadīja ļoti pārliecinoši - uzvarēja savā priekšbraucienu grupā, bija otrais ceturtdaļfinālā un pirmais pusfināla braucienā. Savukārt finālā latvietis tomēr piekāpās Nīderlandes sportistam Jellem van Gorkomam.

Pārējie divi Latvijas sportisti Rihards Veide un Klāvs Lisovskis tikmēr nespēja pārvarēt priekšbraucienos, paliekot attiecīgi piektajā un sestajā vietā savās grupās.

Kā ziņots, sestdien individuālo braucienu priekšsacīkstēs Treimanis uzrādīja ceturto labāko laiku, Rihards Veide ierindojās 38.vietā, bet Klāvs Lisovskis ieņēma 45.pozīciju.

Veide un Lisovskis tādējādi kvalificējās svētdienas pamatsacensībām, bet Treimanis bez tā izcīnīja vietu individuālo braucienu superfinālā, kur viņam bija piektā vieta.

Individuālajos braucienos tiek sadalīts atsevišķs medaļu komplekts.

Šajās sacensībās nepiedalās divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš pēc priekšlaicīgs uzvaras Eiropas čempionāta kopvērtējumā ASV gatavojas gaidāmajam pasaules čempionātam.

Superkross, atšķirībā no klasiskā BMX, ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!