Foto: AP/Scanpix

Sestdien lielisku panākumu izcīnījis divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kurš triumfējis "Redline" kausa izcīņas finālsacensību pirmās dienas sacensībās, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Redline" kausa izcīņas sacensības risinās vairākos posmos trijās dažādās konferencēs. Šīs nedēļas nogalē ASV pilsētā Frenso norisinājās "Redline" kausa izcīņas rietumu finālposmi.

Sacensībās piedalījās arī Štrombergs, kurš pirms nepilna mēneša triumfēja ASV čempionāta posmā. Bez Māra sacensībās startēja arī tādi pasaulē zināmi BMX braucēji kā Sems Vilobijs, Marks Vīlerss, Konors Fīlds un citi. Braucēji cīnījās par vērtīgajām un prestižajām riteņu ražotāju "Redline" platēm.

Pirmās dienas sacensības iesākās ar priekšbraucieniem, kuros neveiksmi piedzīvoja Vilobijs. Sacensību galvenais favorīts piedzīvoja tehniskas problēmas ar riteni, kas liedza turpināt cīņu par uzvaru. Cīņa par uzvaru ar kritienu tikmēr beidzās vienam citam favorītam – Konoram Fīldam, kurš pavisam nesen kļuva par pasaules kausa ieguvēju.

Lielajā finālā iekļuva Štrombergs, kurš priekšbraucienus aizvadīja gana stabili un kvalificējās lielajam finālam. Tajā valmierietis turpināja braukt pārliecinoši un turēties līderpozīcijās. Līdz finišam viņam neviens uzvaru nespēja atņemt, kā rezultātā Štrombergs otro reizi mēneša laikā izcīnīja triumfu augsta mēroga sacensībās ASV.

Svētdien turpat Frenso norisinās otrās dienas sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!