Foto: Publicitātes attēli
Trīs Latvijas kalnu riteņbraukšanas sportisti aizvadītajā nedēļas nogalē Čehijas pilsētā Nove Mesto aizvadīja pasaules kausa izcīņas trešā posma sacensības Olimpiskajā MTB krosa disciplīnā (XCO). Visveiksmīgāk startēja cēsinieks Arnis Pētersons, kurš ierindojās 45. vietā U23 vecuma grupas sacensībās.

Latviju šajā posmā tikmēr pārstāvēja „DPA Cycling team" komandas riteņbraucēji - Matīss Preimanis un Pēteris Janevics. Tāpat dalībnieku vidū bija arī „ZZK" vienības pārstāvis Arnis Pētersons.

Kā pirmie XCO krosā no mūsu sportistiem sacensībās startēja abi U23 grupas pārstāvji - Janevics un Pētersons. Kopumā šīs vecuma grupas sportistiem bija jāveic 24,3 kilometru gara distance pa vairāk nekā četrus kilometru garo apli.

Par posma uzvarētāju kļuva 22 gadus vecais nīderlandietis Mihaels Van Der Heijdens, kurš par 31 sekundi apsteidza francūzi Džordanu Sarrou. Tikmēr trešais bija jaunzēlandietis Samuels Gazē (+00:01:58). Uzvarētājs distancē pavadīja 1 stundu 16 minūtes un 5 sekundes.

Arnis Pētersons, neskatoties uz salīdzinoši slikto starta pozīciju, centās tikt uz augšu. Starta apļa beigās cēsinieka velosipēdam, pēc sadursmes ar citas valsts sportistu, radās problēmas ar priekšējām bremzēm, tomēr tas neliedza turpināt cīņu par augstākām vietām. Pētersons spēja pacelties no tobrīd esošās 70. pozīcijas līdz 45. finišā, 8 minūtes un 56 sekundes aiz uzvarētāja.

Pēteris Janevics, startējot no labākas starta vietas, jau pirmā apļa beigās bija spiests mainīt sava velosipēda ratu, jo tika bojāta aizmugurējā bremžu sistēma. Cenšoties atgūt zaudēto, „DPA Cycling team" pārstāvis piedzīvoja kritienu, priekšējās riepas defekta dēļ, un bija spiests no sacensībām izstāties. Kopumā U23 vecuma grupā startēja 145 dalībnieki.

Elites vīru grupā Latviju pārstāvēja Matīss Preimanis. Kopumā šajā braucienā startēja vairāk nekā 150 vadošie MTB krosa braucēji. Sešu apļu garajās sacensībās (kopējā distance 28,5 kilometri) uzvarētāja liktenis noskaidrojās tikai pēdējā distances posmā, kad nelielu vadību ieguva pasaules čempions Nino Šurters no Šveices. Viņam arī izdevās beigās izcīnīt uzvaru, tuvāko sekotāju Stefanu Tempairu no Francijas apsteidzot par astoņām sekundēm. Tikmēr trešais palika vācietis Moritcs Milatzs, uzvarētājam zaudējot 14 sekundes.

Preimanis distancē cīnījās par pozīcijām labāko simtniekā. Smagajā trasē „DPA" sportistam, kuram šī ir debijas sezona elites grupā, 92. vieta, starp 135 finišējušajiem. No uzvarētāja latvietis atpalika par vienu apli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!