Foto: Publicitātes foto
Pagājušā gada Latvijas labākais riteņbraucējs Toms Skujiņš no ASV komandas "Hincapie Sportswear Development" piektdien ieņēma 14.vietu Kanādā notiekošā "Tour de Beauce" velobrauciena (UCI kat.2.2) trešā posma gaitā aizvadītajā individuālajā braucienā, nostiprinot līderpozīciju kopvērtējumā.

20 kilometrus garajā distancē uzvaru izcīnīja pazīstamais vācietis Štefans Šūmahers ("Christina Watches - Kuma"), bet Skujiņš no viņa atpalika par 51 sekundi.

No pārējiem Latvijas sportistiem Māris Bogdanovičs ("Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com") šajā posmā izcīnīja 59.vietu, līderim zaudējot trīs minūtes un sešas sekundes, bet Viesturs Lukševics ("Amore&Vita-Selle SMP") atpalika par trim ar pusi minūtēm un ierindojās 64.vietā.

Citviet no "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" riteņbraucējiem lietuvietis Marus Bernatonis ierindojās 70.vietā.

Kopvērtējumā Skujiņš tagad jau par minūti un 17 sekundēm apsteidz rumāni Serheju Tvetcovu. Līdz velobrauciena noslēgumam atlikuši vēl divi posmi.

Lukševics kopvērtējumā atkritis uz 35.vietu piecas minūtes un 36 sekundes nopakaļus, bet 60.pozīciju ieņem Bogdanovičs, kurš Skujiņam zaudē 11 minūtes un 33 sekundes.

Bernatonis kopvērtējumā ieņem 44.vietu.

Tāpat Skujiņš pašlaik ieņem trešo vietu punktu ieskaitē un otro vietu kalnu karaļa vērtējumā, kā arī ir labākais jaunais braucējs.

Šīs "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" komandai ir pirmās sacensības vēsturē Ziemeļamerikā.

"Tour de Beauce" programmā līdz svētdienai jāaizvada pieci posmi. Kopumā sportistiem jāpievar 644 kilometri un vairāk nekā 8000 augstuma metru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!