Foto: F64

Šajā nedēļas nogalē Rīgā, Mežaparka BMX trasē, norisināsies Rīgas kausa izcīņa un Rīgas "Grand Prix" sacensības, informē rīkotāji.

Sestdien, 30.maijā, notiks Rīgas kausa izcīņa, bet svētdien, 31.maijā, notiks Rīgas "Grand Prix" pirmā posma sacensības. Sacensības solās būt ļoti aizraujošas visās vecuma grupās, it īpaši elites grupā, kurā savu dalību pieteikuši tādi BMX elites braucēji, kā Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers.

Sestdien, Rīgas kausa izcīņa sāksies plkst. 13:00. Izšķirošie braucieni gaidāmi no pulksten 16:00. Plānots, ka kausa izcīņā piedalīsies ap 300 BMX riteņbraucēju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas uz Krievijas klubiem.

Savukārt svētdien, Rīgas "Grand Prix" pirmā posma sākums plkst. 12:00. Izšķirošie braucieni plānoti ap 15:00. "Grand Prix" pirmais posms veltīts Harijam Osim, vienam no BMX sporta pamatlicējiem Latvijā un sporta kluba "Favorīts" dibinātājam. Par Harija Oša kausu cīnīsies 15-16 gadu vecuma grupa.

Sacensību rīkotāji uzsver, ka īpaši padomāts par skatītājiem. Gados jaunākajiem apmeklētājiem tiks dota iespēja izmēģināt spēkus braucot ar balansa velosipēdiem speciāli izveidotā "Strider" trasē - ar tramplīniem un šķēršļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!