Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar posmu pa Vidzemes ceļiem ceturtdien noslēdzās Baltijas reģiona prestižākais daudzdienu velobrauciens "Baltic Chain Tour". Kopvērtējumā uzvarēja ukrainis Andrijs Kuļiks, bet no Latvijas pārstāvjiem ceturto vietu izcīnīja "Rietumu – Delfin" sportists Armands Bēcis, kuram arī aktīvākā braucēja tituls.

"Baltic Chain Tour" daudzdienu velobrauciens šogad norisinās trijos posmos pa Igaunijas un Latvijas teritorijām. Pirmie divi posmi, kas veda no Tallinas līdz Pērnavai un no Pērnavas līdz Valgai, parādīja, ka komandas šogad spēkos ir līdzvērtīgas un situācija kopvērtējumā pēdējā posmā varēja mainīties. Sešu sekunžu pārsvarā pirms tā bija UCI Eiropas tūres līdervienības "Kolss BDC" komandas sportists Andrijs Kuļiks. Viņam sekoja pirmā posma uzvarētājs Matti Mannikens no Somijas komandas "Bliz - Merida". Tikmēr trešais bija "Berg - Bianchi" zviedru braucējs Gustavs Hogs, kurš no līdera atpalika par desmit sekundēm. No latviešiem cerības uz godalgoto vietu pirms pēdējā posma saglabāja "Rietumu - Delfin" pārstāvis Armands Bēcis, kuram attiecīgi 5. un 12. vieta etapos, bet kopvērtējumā viņš bija astotais, līderim zaudējot 19 sekundes.

Trešajā posmā riteņbraucēji mērojās spēkiem 180 kilometru garajā distancē. No Valgas sportisti devās uz Smilteni. Ļoti aktīvi pirmajos kilometros atrauties centās Bēcis, tomēr peletons mūsu braucēju allaž noķēra. Nedaudz vēlāk, kad no grupas bija aizbēguši četri braucēji, Bēcim, kopā ar Jaunzēlandes braucēju Metjū Zenoviču, izdevās viņiem pievienoties. Tuvojoties pirmajam starpfinišam Smiltenes centrā, atrāviens jau bija noformējies un atradās divu minūšu pārsvarā pār lielo grupu. Vietējo līdzjutēju skaļi atbalstīts, Armands Bēcis izcīnīja uzvaru pirmajā starpfinišā, kopvērtējumā jau paceļoties uz piekto vietu.

Turpinājumā vadošā sešinieka pārsvars pār grupu svārstījās no 1 minūtes un 30 sekundēm līdz 2 minūtēm un 30 sekundēm. Bēcim ļoti svarīgi bija uzvarēt arī otrajā starpfinišos Strenčos. To 24 gadus vecais sportists spēja paveikt, iegūstot vēl trīs bonusa sekundes un kopvērtējumā jau paceļoties uz ceturto pozīciju. Drīz pēc tam "Rietumu - Delfin" komandas braucējs atgriezās peletonā, atstājot atrāvienu piecu braucēju sastāvā. Lielajā grupā tempu pamatā kontrolēja Ukrainas komandu "Kolss BDC" un "Kyiv Capital" braucēji.

Tuvojoties finišam, līderu pārsvars saruka. Peletonā atgriezās vēl divi no atrāvienā esošajiem sportistiem - lietuvietis Pauļius Siškevičus un norvēģis Torstens Stokkens. Tikmēr līderu duetam - Teo Reinhardam (Vācijas Nacionālā izlase) un Metjū Zeinovičam ("Champion Systems") - pievienojās Zviedrijas čempions no "Tre Berg Bianchi" vienības Aleksanders Gingsjo. Tieši zviedram bija palicis visvairāk spēka pēdējiem kilometriem. Valkā viņš atrāvās no abiem sekotājiem un savu pārsvaru nevienam neatdeva līdz pat finišam. Gingsjo izcīnīja skaistu solo uzvaru pēdējā posmā. Vācietim Reinhardam tikmēr otrā vieta, bet jaunzēlandietim Zeinovičam trešā pozīcija.

Lielā grupa finišēja vien trīs sekundes aiz trešās vietas ieguvēja. No Latvijas braucējiem 13. vietā finišēja Andris Vosekalns, 15. bija abus starpfinišus uzvarējušais Armands Bēcis (abi "Rietumu - Delfin") komanda. Tikmēr 17. pozīcijā sacensības noslēdza "Alpha Baltic/ Maratoni.lv" sportists Māris Bogdanovičs.

Kopvērtējumā uzvaru svinēja ukrainis Andrijs Kuļiks. "Kolss BDC" komandas braucējs saglabāja savu pārsvaru pār somu Matti Manninenu, kuram otrā vieta. Tikmēr trešais palika 20 gadus jaunais zviedrs Gustavs Hoogs.

Pateicoties veiksmīgi aizvadītajam trešajam posmam, uz ceturto vietu pakāpās Bēcis. Armands uzvarētājam zaudēja 13 sekundes. Uzvaras starpfinišos "Rietumu - Delfin" braucējam deva arī zaļo krekliņu, kas pienācās aktīvākajam braucējam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!