Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 7. maijā, Nīderlandes pilsētas Papendāles BMX trasē norisinājās Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā 3. posma kvalfikācija, pēc kuras pamatsacensībās no Latvijas sportistiem iekļuva – Edžus Treimanis, Rihards Veide, Kristens Krīgers, Kristaps Vekša un Māris Štrombergs, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) pārstāvis Toms Markss.

Pasaules kausa izcīņas BMX superkrosā trešais posms, kas tiek aizvadīts Nīderlandes pilsētā Papendālē ir vienas no pēdējām sacensībām pirms šī gada Olimpisko spēļu kvalifikācijas cikla noslēguma.

Nīderlandē pulcējās liela daļa vadošo pasaules BMX braucēju. Īpaši kupli šajā posmā tika pārstāvēti arī Latvijas sportisti, portālam "Delfi" uzsvēra Markss. Mūsu valsts godu aizstāvēja uzreiz astoņi Latvijas izlases sportisti – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Kristens Krīgers, Rihards Veide, Kristaps Vekša, Mikus Strazdiņš, Sandra Aleksejeva un Vineta Pētersone. Vekšam, Strazdiņam un Pētersonei šīs ir debijas sacensībās Pasaules kausa izcīņā.

Sestdien norisinājās kvalifikācijas braucieni, kuros par iespēju iekļūt pamatsacensībās cīnījās visi astoņi latviešu sportisti. Braucējiem bija jāveic trīs braucieni.

No Latvijas sportistiem savos braucienos vienu uzvaru un divas otrās vietas izcīnīja Edžus Treimanis, Rihards Veide un Kristens Krīgers, pārliecinoši kvalificējoties pamatsacensībām. Tajās iekļuva arī debitants Kristaps Vekša - otrā, trešā un pirmā vieta, kā arī Māris Štrombergs- pirmā, sestā un trešā vieta. Tikmēr Mikum Strazdiņam iegūtas divas septītās un viena ceturtā vieta, kas ļāva gūt lielisku pieredzi, bet reizē liedza iekļūt pamatsacensībās.

Sieviešu konkurencē debitante un junioru vecuma grupas braucēja Vineta Pētersone braucienos ieguva piekto, sesto un septīto vietu. Tikmēr Sandrai Aleksejevai divas septītās un viena piektā vieta. Abas mūsu sportistes palika aiz pamatsacensību robežas.

Izšķirošās cīņas gaidāmas svētdien no pulksten 15:00 pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!