Foto: Publicitātes attēli

Latvijas profesionālie riteņbraucēji Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins ceturtdien finišēja lielajā grupā Beļģijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2HC) pirmajā posmā.

Par uzvarētāju kļuva beļģis Edvards Tēnss ("Trek - Segafredo"), kuram šis bija pirmais panākums šosezon, bet Smukulim no Kazahstānas komandas "Astana" un Šveices vienību IAM pārstāvošajam Saramotinam tika fiksēts tāds pat rezultāts kā uzvarētājam.

Kā zināms, sacensības sākās vēl trešdien ar sešu kilometru prologu, kurā Saramotins ieņēma 18.vietu.

Kopvērtējumā līderis ir prologā uzvarējušais beļģis Vauts fan Ārts no "Crelan-Vastgoedservice" komandas, bet Saramotins atkāpies uz 20. pozīciju, līderim zaudējot 14 sekundes.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā atrodams 55. pozīcijā, no fan Ārta atpaliekot par 23 sekundēm.

Beļģijas velobraucienā tiks aizvadīti četri posmi, un sacensību uzvarētājs kļūs zināms svētdien.

Jau ziņots, ka Saramotina pārstāvētās komandas IAM īpašnieks Mišels Tetass pirmdien paziņoja, ka pēc šīs sezonas vienība beigs pastāvēt. IAM komanda sāka startēt 2013. gada sezonā, un jau no pirmajām dienām to pārstāv arī Saramotins. Pirmajās divās sezonās vienībai bija "Pro" kontinentālais statuss, tomēr jau 2014. gadā ar īpašo ielūgumu tā piedalījās "Tour de France" velobraucienā. Savukārt kopš pagājušās sezonas IAM ir starp Pasaules tūres dalībniecēm.

Karjeras laikā pašlaik 34 gadus vecais Saramotins pārstāvējis Latvijas riteņbraukšanas komandu "Rietumu banka-Rīga", turpinājumā viņš startēja dāņu kontinentālajā komandā "Designa Kokken", vienu sezonu brauca "HTC-Columbia" vienībā, bet pirms pievienošanās IAM pārstāvēja "Cofidis" komandu.

Kā ziņots, šosezon Pasaules tūrē brauc uzreiz trīs Latvijas riteņbraucēji, jo bez Saramotina un Smukuļa augstākajā līmenī startē arī Toms Skujiņš, kurš pirmo sezonu brauc "Cannondale" komandas sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!