Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Cannondale - Drapac" komandas pirmdien Polijas daudzdienu velobraucienu noslēdza ar 74.vietu kopvērtējumā.

Skujiņš pirmdien UCI Pasaules tūres kalendārā iekļauto sacensību septītajā posmā, kurā dalībnieki veica 25 kilometru individuālo braucienu, ieņēma 61.vietu 97 dalībnieku konkurencē.

Par posma uzvarētāju kļuva brits Alekss Dovsets no "Movistar" komandas, kuram Skujiņš zaudēja divas minūtes un 43 sekundes.

Dovsets finišu sasniedza pēc 28 minūtēm un 59 sekundēm, aiz sevis atstājot komandas biedru spāni Jonatanu Kastroveho.

Tikmēr par velobrauciena uzvarētāju kļuva "Lotto Soudal" beļģu riteņbraucējs Timss Velenss, kurš par četrām minūtēm un 22 sekundēm pārspēja itāli Fabio Felinē no "Trek - Segafredo" vienības. Savukārt Skujiņš no uzvarētāja atpalika par 54 minūtēm un divām sekundēm.

LETA jau ziņoja, ka sacensību iepriekšējās divās dienās sportistiem traucēja sliktie laika apstākļi. Aukstā laika, lietus un vēja dēļ sestdien izstājās 85 riteņbraucēji, tostarp Gatis Smukulis no "Astana" vienības, bet svētdien ieplānotais sestais posms vispār tika atcelts.

Savukārt ceturtdien kritiena rezultātā no velobrauciena izstājās Aleksejs Saramotins no IAM komandas.

Šī bija pirmā reize ļoti ilgā laikā, kad uzreiz trīs Latvijas riteņbraucēji piedalās Pasaules tūres daudzdienu sacensībās.

Latviju augustā gaidāmajās Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā pārstāvēs Skujiņš un Saramotins, piedevām pēdējais par olimpieti tika apstiprināts pēc pirmajiem diviem Polijas velobrauciena posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!