Foto: Reuters/Scanpix
Par profesionālās sporta karjeras beigām ir paziņojusi divkārtējā olimpiskā čempione, titulētā austrāliešu treka riteņbraucēja Anna Mīresa, ziņo ārzemju mediji.

Savas 15 gadus ilgās karjeras laikā Mīresa ir piedalījusies sešās olimpiskajās spēlēs un izcīnījusi sešas olimpiskās medaļas, no kurām divas ir augstākā kaluma. Viņa ir vienīgā Austrālijas sportiste, kam izdevies tikt pie godalgām četrās olimpiādēs pēc kārtas.

Savu pirmo olimpisko zelta medaļu Mīresa ieguva 2004. gadā Atēnās, otro - 2012. gadā Londonā. 2008. gada spēlēs Pekinā, kurās austrāliete izcīnīja sudraba un bronzas medaļas, viņa startēja septiņus mēnešus pēc mugurkaula lūzuma.

Pie medaļas 33 gadus vecā Mīresa tika arī šogad Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, tiekot pie bronzas keirinā.

"Es ļoti lepojos ar savu ilgo sporta karjeru, tāpat kā par augstvērtīgiem rezultātiem visas karjeras laikā," saka Mīresa. "Ir smagi aizvērt šo nodaļu, jo tā ir nozīmīga manas dzīves daļa, taču es priecājos, ka līdz ar to varu atvērt jaunas durvis savā dzīvē. Zinu, ka no sporta aizeju spēcīgāka, nekā tajā ienācu 18 gadu vecumā, par ko arī esmu ļoti lepna."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!