Foto: Publicitātes foto

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands, kurš pārstāv "Israel Cycling Academy" komandu, ceturtdien izcīnīja 17. vietu Azerbaidžānas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā.

Uzvaru solo finišā izcīnīja Azerbaidžānas velobraucējs Kirils Pozdņakovs no "Synergy Baku" komandas, 186,5 kilometrus garo distanci veicot četrās stundās 47 minūtēs un 49 sekundēs un tuvāko sekotāju Oleksandru Polivodu no Ukrainas apsteidzot par 39 sekundēm.

Tikmēr Neilands finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja piecas minūtes, Latvijas riteņbraucējam ieņemot 17. vietu.

Savukārt no Latvijas šosejas riteņbraukšanas komandas "Rietumu banka-Rīga" vislabākos rezultātus uzrādīja Emīls Liepiņš un igaunis Pēters Prūss, kuri uzvarētājam zaudēja 13 minūtes un 27 sekundes, ieņemot attiecīgi 37. un 42. pozīciju.

Tikmēr Klāvs Rubenis, Ēriks Toms Gavars un Armands Bēcis no uzvarētāja atpalika 25 minūtes un 25 sekundes, kas viņiem deva attiecīgi 81., 83. un 104. vietu. Otrā posma finišu sasniedza 117 riteņbraucēji, bet Deins Kaņepējs izstājās.

Šajā posmā riteņbraucējiem bija jāpieveic vairāki kāpumi, turklāt krietni kalnaināka bija distances otrā daļa.

LETA jau vēstīja, ka pirmajā posmā Liepiņš izcīnīja augsto otro vietu. Pirmajā posmā nebija lieli kāpumi un gandrīz visi riteņbraucēji finišēja vienā grupā.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ir Pozdņakovs, bet Neilands atrodams 21. pozīcijā, Azerbaidžānas pārstāvim zaudējot piecas minūtes. Tikmēr Liepiņš, kurš pirmajā posmā izcīnīja otro vietu, atrodams 36. pozīcijā, bet četras vietas zemāk ir Prūss, abiem no līdera atpaliekot 13 minūtes un 27 sekundes. Savukārt Bēcis, Rubenis un Gavars ieņem attiecīgi 85., 91. un 97.pozīciju, līderim zaudējot 25 minūtes un 25 sekundes.

Azerbaidžānas velobrauciens piecu posmu garumā ilgs līdz svētdienai, turklāt divos etapos arī būs izteikti kalnu kāpumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!