Ceturtdien Francijā aizvadīts "Etoile de Bessèges" daudzdienu velobrauciena otrais posms, kurā uzvaru pēdējos metros izcīnīja pasaules U-23 čempions Aksels Loranss no Francijas. Toms Skujiņš sekmēja komandas biedra Madsa Pedersena otro vietu, pats finišējot 18. pozīcijā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Jau vēstījām par zemnieku protestu dēļ atcelto Besēžas velobrauciena pirmo posmu. Otrajā posmā, kas aizvadīts ceturtdien, iztika bez šāda veida incidentiem. 163,5 kilometru garajā distancē tika pievarēts viens pirmās un viens otrās kategorijas kāpums, bet finišs atradās teju 2 kilometru garā kāpuma virsotnē. Šis kalns bija piemērots arī izturīgākajiem sprinteriem.

Toms Skujiņš ar komandas biedriem aizvadīja ļoti aktīvas sacensības. "Lidl – Trek" atradās peletona priekšā svarīgos mirkļos, palīdzot noķert arī dienas atrāvienu. Uz finiša kāpumu tika virzīts Mads Pedersens.

Pasaules eksčempions un viens no šī posma izteiktajiem favorītiem uz sevi liktās cerības attaisnoja daļēji. Pedersens pēdējos metros par nieka tiesu tomēr atzina "Alepcin – Deceuninck" vienības braucēja Aksela Loransa pārākumu. Uzvarētājs distancē pavadīja 3 stundas 57 minūtes un 10 sekundes. Pedersenam otrā vieta.

Toms Skujiņš visilgāk bija kopā ar Pedersenu pēdējā kāpumā, maksimāli palīdzot dānim un pats finišējot 18. vietā (+00:00:11) aiz posma uzvarētāja.

Velobrauciens turpināsies piektdien ar kāpumiem bagātīgo 161 kilometru garo trešo posmu. Tā pēdējā daļa gan vedīs kalnā uz leju, kas nozīmē, ka arī šeit iespēja pacīnīties par uzvaru būs tiem sprinteriem, kuri "izdzīvos" daudzos kāpumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!