Pirmdien Dienvidāfrikā aizvadīts slavenā "absa Cape Epic" pirmais posms. Vīru amatieru grupā "Latvian Wannabe Pro Cyclists" vīri – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš – izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvākos sekotājus pārspējot par vairāk nekā 8 minūtēm. Dāmu amatieru grupā "EMURoadex" Latvijas duets – Beate Kovgere un Krista Pūcīte – 88 kilometru garajā distancē finišēja otrās, šo pozīciju ieņemot arī kopvērtējumā, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Cape Epic" ir leģendāras kalnu riteņbraukšanas (MTB) sacensības, kurās braucēji startē pāros.

Pirmajā posmā "absa Cape Epic" dalībniekus sagaidīja 88 kilometru gara distance ar četriem izteiktiem kāpumiem. Tika pievarēti 2450 augstuma metri, kas lielākajai daļai braucēju bija ļoti nopietns pārbaudījums.

Prologa uzvarētāji – Oskars Muižnieks un Lauris Purniņš – savā amatieru konkurencē palika konkurentiem neaizsniedzami. Latviešu vīri aizraujošajā trasē finišēja pēc 4 stundām 5 minūtēm un 13 sekundēm. Otrās vietas ieguvēji – Simeons Niederers un Patriks Tiners no Šveices – tika pārspēti par 8 minūtēm un 16 sekundēm. Mūsu sportisti ir ļoti pārliecinoši līderi kopvērtējumā. Šveicieši atpaliek jau par vairāk nekā 10 minūtēm.

Absolūtajā vērtējumā Oskars un Lauris izcīnīja 32. vietu, 26 minūtes un 25 sekundes aiz uzvarētājiem – Hansa Bekinga un Allemana. Šis nīderlandieša un beļģa duets par divām sekundēm pārspēja prologa uzvarētājus – Nino Šurteru un Sebastianu Karstensenu.

Dāmu konkurencē – Beate Kovgere un Krista Pūcīte – vakar saskārās ar tehnisku defektu, kas patraucēja uzvarēt. Arī šīs dienas posmā mūsu sportistes finišēja otrajā vietā. Tāpat kā vakar, uzvarēja argentīniete Paula Lopesa un kubiete Alehandra Kristina Tatenbahaja, kuras pārspēja latvietes par 11 minūtēm un 4 sekundēm. Trešās vietas ieguvējas Tanja Šute un Iliska Vervjea Šute no mūsu meitenēm iepalika par vairāk nekā 16 minūtēm. Kopvērtējumā Beate un Krista ir otrās, 17 minūtes un 19 sekundes aiz argentīnietes un kubietes.

Sacensības turpināsies otrdien, kad tiks veikts 97 kilometru garais otrais posms. Tajā tiks pievarēti 2200 augstuma metri. Īpaši smaga būs distances ievaddaļa, kas vedīs vairāk nekā 15 kilometru garā kāpumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!