Foto: Kadrs no video
Divkārtējais "Tour de France" čempions dānis Jonass Vingegords un beļģis Remko Evenepūls ceturtdien Spānijā pēc masveida kritiena daudzdienu velobrauciena "Itzulia Basque Country" (UCI kat.1.UWT) ceturtajā posmā tika nogādāti slimnīcā, ciešot arī slovēnim Primožam Rogličam, un sacensības tika apturētas.

Vairāki no 12 kritienā iesaistītajiem braucējiem aptuveni 35 kilometrus pirms finiša pēc saslīdēšanas līkumā iekrita betona grāvī.

Dānijas braucējs Vingegords ("Team Visma"/"Lease a Bike") ātrās palīdzības mašīnā tika nogādāts uz nestuvēm, Evenepūls gāja, taču viņa pārstāvētā komanda "Soudal Quick Step" apstiprināja, ka arī viņš dodas uz slimnīcu.

Rogličs ("Bora-hansgrohe"), kurš arī izstājās no sacīkstēm, sēžot komandas automašīnā, ar īkšķi uz augšu demonstrēja televīzijas kamerām, ka viņš nav būtiski cietis.

Avārija notika nobraucienā, peletona priekšā braucošajam braucējam labās puses līkumā noslīdot no ceļa.

Jau iepriekš ceturtdien Rogliča komandas biedrs vācietis Lennards Kemna pēc sadursmes ar automašīnu treniņbraucienā Tenerifē "stabilā stāvoklī" nokļuva neatliekamās palīdzības mašīnā.

Rogličs, kurš krita arī trešdien trešajā posmā, bet ātri atguvās no kritiena, pirms ceturtdienas sacensībām kopvērtējumā par septiņām sekundēm apsteidza Evenepūlu un par desmit sekundēm - dāni Matiasu Skelmosi ("Lidl-Trek").

Liepiņš no Rogliča atpalika desmit minūtes un četras sekundes, ieņemot 143.vietu.

Basku zemes velobrauciens pirmoreiz notika 1924.gadā.

Velobrauciens sešu posmu garumā beigsies sestdien. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!