Foto: Reuters/Scanpix
Par Kanādas skeletona izlases galveno treneri kļuvis Latvijas speciālists Ivo Pakalns, kurš amatā nomainījis 2006.gada olimpisko čempionu Dafu Gibsonu.

Iepriekšējā sezonā Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem pirmās divas vietas izcīnīja latvieši Martins un Tomass Dukuri, bet labākais no kanādiešiem bija astoto vietu ieņēmušais Džons Feirbeirns.

Savukārt dāmām pazīstamākā kanādiete ir pieckārtējā pasaules čempionātu medaļniece Melisa Holingsvorta, kura gan pagājušajā sezonā Pasaules kausā bija labāko divdesmitnieka beigās, bet pēc sezonas noslēdza karjeru. Tikmēr Soču olimpiskajās spēlēs septīto vietu izcīnījusī Sāra Reida paņēmusi no sacensībām brīvu gadu.

"Vairāki mūsu pieredzes bagātākie sportisti beiguši karjeru, tāpēc jāpasteidzina attīstības programma, lai skeletonisti ātrāk progresētu," atzinis Pakalns.

Pakalns strādāt uz Kanādu devās jau pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm, vēlāk iekļūstot izlases galvenajā komandā, bet šogad valsts skeletona izlases treneru kolektīvs samazināts līdz vienam cilvēkam. Līdzšinējais galvenais treneris Gibsons amatu atstājis ģimenes apsvērumu dēļ, un turpmāk viņš strādās par ugunsdzēsēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!