Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Kēnigzē trasē Vācijā aizvadīts Eiropas kausa izcīņas ceturtais posms bobslejā divnieku ekipāžām. Uģis Žaļims kopā ar Intaru Dambi divu braucienu summā ieņēma dalītu devīto vietu, bet Matīss Miknis kopā ar Jāni Jansonu 29.pozīcijā 34 ekipāžu konkurencē.

Sarežģītajā Bavārijas trasē labākās sekmes kopumā vāciešiem. Par uzvarētājiem kļuva Johanesa Lohnera divnieks, otrais pieredzējušais Manuels Mahata. Trešais šajā posmā itālietis Simone Bertaco.

Eiropas kausa izcīņas trenera Olafa Kļaviņa komentārs :" Uģis tā īsti nav apmierināts ar saviem braucieniem. Abos bija labākais starta ieskrējiens, bet lielākās problēmas sagādā aplis un, ja tas neizdodas, tad grūti ko glābt. Jaunajam Matīsam Miknim te sākumā gāja grūti, pirmajā treniņu dienā bija divi kritieni, bet nu sacīkstēs godam nobrauca un arī nekādu savainojumu nav. Iepriekš, kad te trenējāmies, ledus profils bija nedaudz citāds, jaunajam jau uzreiz grūti uzķert nianses. Sakarā ar to, ka Matīsam vajadzēja gūt ieskaites oficiālajos treniņos, vēlreiz braucām nākamajā dienā ar divnieku un tas nozīmē, kas sestdien un svētdien mūsu jaunais pilots ar četriniekiem nebrauks. Par vāciešu panākumiem nav jābrīnās, viņiem startē daudz vietējo pilotu, vairāk izbrīna otra labākā holandieša septītā vieta un pieredzējušā čeha Jana Vrbas 14.vieta"

Piektdien turpat Kēnigzē notiks Eiropas kausa sestā posma sacensības divniekiem, savukārt sestdien un svētdien būs divi posmi četrinieku ekipāžām. Pēc tam Eiropas kausa kalendārā pārtraukums un nākamās sacensības būs jau pēc Jaunā gada- Sanktmoricā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!