Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA
Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks sestdien Leikplesidas trasē, ASV, divu braucienu summā izcīnīja trešo vietu, bet sacensības aizēnoja vairāki kritieni.

Pirmo braucienu Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu veica 54,50 sekundēs, par 0,08 sekundēm zaudējot līderim Maksimiljanam Arntam no Vācijas, kurš pagājušajā sezonā četriniekos kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Identiski ar latviešiem pirmo braucienu veica arī krievs Aleksandrs Kasjanovs. Savukārt ceturtajā vietā nobraukušais kanādietis Džastins Kripss latviešiem un krieviem zaudēja 0,08 sekundes.

Otrajā braucienā sekoja trīs kritieni, kas pievienojās vienam šādam misēklim pirmajā braucienā. Pirmie divi no tiem atgadījās pašā brauciena sākumā viens aiz otra, bet vēlāk krita arī piektdienas divnieku sacensību uzvarētājs Frančesko Frīdrihs no Vācijas.

Par spīti izcilam startam Melbārža četrinieks beigu daļā pieļāva kļūdu, kas lika otrajā braucienā uzrādīt otro laiku un atkrist 0,03 sekundes aiz Kasjanova. Tikmēr Arnts braucienā zaudēja gan latviešiem, gan krieviem, tomēr pirmo vietu saglabāja, Kasjanovu apsteidzot par 0,01 sekundi, bet Melbārdi - par 0,04 sekundēm.

Latvieši ceturtajā vietā finišējušo Kripsu apsteidza par 0,23 sekundēm.

Pirmajā braucienā Melbārža ekipāža uzrādīja labāko starta laiku (5,01 sekunde), bet otrajā braucienā savu rezultātu iespaidīgi uzlaboja, esot ātrākā ar laiku 4,96 sekundes.

Tikmēr otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Helviju Lūsi, Raivi Zīrupu un Vairi Leibomu pēc pirmā brauciena ieņēma astoto vietu 0,43 sekundes aiz līdera un 0,21 sekundes attālumā no labāko septiņnieka. Otrajā braucienā viņš savas pozīcijas zaudēja, summā ieņemot dalītu desmito vietu 1,13 sekundes aiz Arnta.

Pie ieskaitīta rezultāta tika 14 no 17 ekipāžām, ieskaitot līdz finišam tikušo Frīdrihu.

Jau vēstīts, ka piektdien sezona tika atklāta ar divnieku sacensībām, kurās Melbārdis ar Dreiškenu izcīnīja otro vietu, kamēr Ķibermanis ar Leibomu bija 12.pozīcijā.

Otrais Pasaules kausa izcīņas posms nākamajā nedēļā risināsies Kalgari trasē Kanādā, bet sezona ar sacensībām Eiropā turpināsies janvārī.

Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Šosezon pirmoreiz četrinieku sacensībās ekipāžas var startēt ar jaukta dzimuma sastāviem.

Melbārdis iepriekšējā sezonā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensībās izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobslejā.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Melbārdis četrinieku sacensībās izcīnīja divas uzvaras, kā arī tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs divniekiem, kas gan vēlāk tika anulēta par tehnikas neatbilstību.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!